""
""

Mitrović hoće u Anderleht, ko je jači: Đurić ili Jestrović?

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.13. | 08:36

Predsednik Partizana tvrdi da je ponuda Anderlehta odbijena. Novopečeni menadžer kaže da iza svega stoji njegovo ime i prezime i da napadač hoće u Brisel

Slaba igra Partizana protiv Širaka je propisno iznervirala navijače Partizana, a još veće razočarenje ili so na ranu mogla bi da bude eventualna prodaja trenutno najboljeg igrača: Aleksandra Mitrovića. Sjajni mladi napadač je glavna meta Anderlehta, a pošto trenutno blista na EP za omladince gde se nalazi tuce stranih skauta, Belgijanci žele što pre da završe posao kako cena ne bi drastično skočila.

Izabrane vesti

U Anderlehtu se prilično uvereni da će dobiti Mitrovića u narednih par dana, a snažan vetar u leđa transferu daje i menadžer Nenad Jestrović, nekada i sam velika zvezda kluba iz Brisla. U Partizanu tvrde da Mitrović nije prodat jer je trenutno neophodan crno-belima, a predsednik Dragan Đurić kaže da je ponuda odbijena.
“Dolazili su ljudi iz Anderlehta, želeli su odmah da kupe Mitrovića, ali kako mi možemo da ga prodamo možda tek za pole godine ili godinu jer nam je u ovom trenutku potreban, morali smo da ih odbijemo”, poručuje Đurić u izjavi za Žurnal.

Prvi čovek Partizana ističe i da ga ne zanimaju Jestrovićevi interesi u celoj priči, jer se pregovara sa Anderlehtom, a ne sa menadžerom.
“Mi sa Jestrovićem nemamo ništa, pregovaramo direktno „klub – klub”. Anderleht nam je poslao ponudu pre nedelju dana, ali trenutno ne možemo da je prihvatimo, a objasnio sam i zašto.”

Sa druge strane, Jestrović je optimista povodom selidbe Mitrovića u Kraljevski klub iz Belgije.
“Još nismo postigli dogovor. Sastanak je trajao tri sata. Verujem da će se sve dobro završiti. Aleksandar Mitrović je voljan da pređe u Anderleht. Dali smo reč Anderlehtu. Ako se pojavi i neki drugi klub, sa 10 ili 15 miliona, moraćemo da ih odbijemo. U Anderlehtu su spremni da čekaju Mitrovića do 1. septembra”, kaže Jestrović za Žurnal.

Visina transfera bi iznosila pet miliona evra (klupski rekord Anderlehta), a dinamike isplate bi s protezala do 2015. godine.
“Pola novca bi bilo uplaćeno odmah…”, otkriva Jestrović.

Na Đurićeve reči da Partizan pregovara sa Anderlehtom, a ne Jestrovićem, bivši golgeter Crvene zvezde i novopečeni menadžer kaže.
“Ja sam stavio ime i prezime iza svega. Znate kakav sam trag ostavio tokom pet godina u Anderlehtu. Nadam se da će se klubovi dogovoriti. Sa Mitrovićevim ocem već danas putujem u Brisel”, otkrio je Nenad Jestrović.

Mladi napadač u Partizanu zarađuje tek 12.000 evra godišnje, što je desetak puta manje od nekih igrača čije odsustvo se ne bi ni osetilo iz prvog tima i jasni su njegovi razlozi zašto želi da napusti klub. U Anderlehtu ga svakako očekuje mnogo, mnogo bogatiji ugovor. 

Ostaje pitanje: kome verovati u celoj priči? Za Đurića nije ništa novo da kaže da igrač ostaje i da nije prodat, a da se taj transfer realizuje već u narednih par dana. Prvi čovek crno-belih je mnoge ranije spekulacije koje su se često ispostavljale kao tačne, uglavnom demantovao izjavom da su to “kafanske priče.”

Sa druge strane, Jestrović je pokušavao da “uđe” i u transfer Luke Milivojevića iz Zvezde u Anderleht što mu nije uspelo, ali je naljutio Ranka Stojića, pa smo imali prilike da vidimo vatrenu javnu polemiku dvojice menadžera.

Narednih para dana će pokazati ko je jači: Partizan ili menadžeri?

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtDragan ĐurićNenad JestrovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara