""
""

Mlaka Furija i De Hea zapamtiće lovca Insinjea! Šmeker Aduric vadio fleke u Udinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.16. | 22:45

Italija imala konkretnije šanse, ali vremešni napadač Bilbaoa uspeo je da obezbedi novi remi

Još jedan evropski klasik završen je bez pobednika. Novi, 34. okršaj Italije i Španije nije doneo mnogo atraktivnog fudbala, ali mnogobrojna publika u Udinama neće nezadovoljna otići kući. Ali, na kraju će Azuri imati zbog čega da žale. Više konkretnijih napada, smislenijih akcija i nekoliko stopostotnih šansi nisu uspeli da iskoriste puleni Antonija Kontea, najviše jer je David De Hea bravuroznim odbranama zagorčavao život protivničkoj navali, dok je vremešni Aric Aduric spasao Furiju svojim prvim pogotkom u drugom meču za nacionalni tim - 1:1. 

Izabrane vesti

S obzirom na aktuelno stanje stvari dva selektora imala su priliku da promešaju karte i malo odmore one koji su izneli najveći teret u svojim klubovima širom evropskog kontinenta. Mada će Visente Del Boske imati šta da zameri svojim igračima, posebno nakon prvog poluvremena u kojem nisu uspeli da upute nijedan šut u okvir gola Điđija Bufona, izgleda da će stari trenerski vuk moći ozbiljno da računa na centarfora Bilbaoa, koji je nastavio svoj golgeterski niz i pokazao se kao ozbiljan kandidat za buduće reprezentativne akcije.

Italija je bila ta koja je vukla praktično sve konce u igri tokom većeg dela utakmice. Napadali su igrači u plavim dresovima i stalno tražili put do mreže iza De Hee, ali je nedostajao pravi realizator i neko ko bi zaista stavio najboljeg španskog golmana na prave muke. Bio je to Lorenco Insinje. Od trenutka kada je kročio na teren u 51. minutu videlo se da je željan igre i da je spreman da napravi nešto veliko. To je i uradio. 

U 68. minutu probio je barijeru ispred španskog gola i zatalasao mrežu, a mladi ofanzivac Napolija ozbiljno se uvukao pod kožu protivničke odbrane, koju je i kasnije u nekoliko navrata testirao. Pokušao je i da spektakularnim lob udarcem postane apsolutno najvažnija figura derbija, ali je De Hea imao rešenje, dok je nešto ranije malo falilo da iz slobodnog udarca nanese novi udarac. 

Ipak, tek što je publika na Friuliju uspela da proslavi gol, pojavio se 35-godišnji Aduric i sve pokvario. Prvo je Alvaro Morata pokušao da savlada klupskog kolegu Bufona, da bi Aduric odbitak pretvorio u gol za izjednačenje i konačnih 1:1. 


ITALIJA – ŠPANIJA 1:1 (0:0)
/Insinje 68 - Aduric 70/

Stadion: Friuli, Udine
Sudija: Deniz Ajtekin (Nemačka)

Italija: Bufon – Astori, Bonuči, Darmijan – Đakerini (od 79. Antoneli)Parolo (od 89. Žoržinjo), Tijago Mota, Florenci (od 89. De Silvestri) – Eder (od 51. Insinje), Pele (od 60. Zaza), Kandreva (od 60. Bernardeski).

Španija: De Hea – Huanfran (od 79. Alba), Pike, Ramos (od 46. Naćo), Aspilikueta – San Hoze, Sesk, T. Alkantara (od 61. Isko), Mata (od 46. Koke) – Morata (od 86. Pako), Aduric (od 71. Silva).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija ItalijePrijateljske utakmiceLorenco InsinjeItalijaEvropaDavid De HeaAric Aduric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara