""
""

Moćni su Gurovićevi Orlići! Australija oduvana sa 29 poena razlike

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.16. | 15:59

Blistali klinci iz Partizana, Zvezde, Mege...

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije započela je svoj pohod na treću uzastopnu medalju na uglednom turniru Albert Švajcer u Manhajmu ubedljivim trijumfom nad selekcijom Australije rezultatom 87:58 (23:19, 24:12, 24:17, 16:10).

Izabrane vesti

Orlići Milana Gurovića nisu imali većih problema da brzo slome otpor vršnjaka sa drugog kraja planete, pošto su praktično od uvodne faze utakmice držali sve konce u svojim rukama i diktirali tempo. Koliko je zapravo bio nadmoćan aktuelni čuvar bronzane medalje sa nezvaničnog prvenstva sveta, kako ovo takmičenje zovu poznavaoci košarkaških prilika, govori i činjenica da je na kraju imao velikih 49 odsto šuta iz igre (28/57, svega 2/11 za tri poena), dok je jaka odbrana naterala protivnika na čak 25 izgubljenih lopti.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je Partizanov krilni košarkaš Miloš Glišić sa 18 poena i sedam skokova. Blistali su i Zvezdini klinci - Stefan Momirov dodao je 13 poena, Boriša Simanić imao je 11 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Aleksa Radanov upisao 12 poena, tri skoka i četiri asistencije, uz dve ukradene lopte. Dobru rolu imao je i Megin supertalentovani Novak Musić sa 12 poena i četiri skoka, uz tri „presečene“ lopte.

U redovima Australije Ajzak Vajt imao je 11 poena, a Metju Kenjon 10 koševa i sedam skokova. 

Inače, čuveni turnir je počeo danas i traje do 3. aprila. Posle meča sa Australijom slede dueli sa Turskom (nedelja u 15.00), Japanom (ponedeljak u 15.00), Nemačkom (sreda u 20.00) i Argentinom (četvrtak u 15.30). U drugoj grupi su: Francuska, Grčka, Egipat, Kina, SAD i Italija. Po dve najboljeplasirane ekipe iz obe grupe igraće u polufinalu naredne subote, a finale je dan kasnije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Turnir Albert ŠvajcerStefan MomirovNovak MusićMiloš GlišićMilan Gurovićjuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeEvroligaBoriša SimanićAndrija MarjanovićAleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara