Mogu li Titani da probiju granit Teksansa?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.11.18. | 10:47

Hjuston je u strašnoj seriji od sedam pobeda, ali stižu nepredvidivi Tenesi u poslednjem meču 12. vikenda NFL šampionata

Od luzera do pobednika, prošli su put Teksansi u ovoj sezoni. Posle prva tri poraza svi su otpisali Hjuston, ali je onda usledila neverovatna serija od sedam pobeda i trenutno prvo mesto na jugu AFC-a. U poslednjem meču 12. vikenda NFL šampionata gledaćemo divizijski duel ljutih rivala. Hjuston je u fantastičnom nizu, ali treba reći da je imao odličan raspored, da je dobijao ekipe slabijeg kvaliteta.

Za taj niz tim iz Teksasa najviše treba da zahvali fantastičnoj odbrani, koju predvodi Džej Džej Vat. Robusni defanzivac konačno je zdrav, a onda je prava napast po kvoterbekove. On je jedan od kandidata za najboljeg odbrambenog igrača lige. Uz njega, sjajan je i Džedevajn Klauni, prvi pik na draftu pre četiri godine.

Izabrane vesti

Tenesi cele sezone igra toplo-hladno. Titani razbiju moćni Nju Ingland u Nešvilu pa sledeće nedelje budu demolirani u Indijanapolisu od Koltsa. Prošle nedelje se povredio startni kvoterbek Markus Mariota, ali će nekadašnji drugi pik na draftu biti spreman za možda i meč sezone. Tenesi gaji plej-of ambicije, a pobeda mu je neophodna. Trener gostiju je nekadašnji lajnbeker šampionske ekipe Nju Inglanda Majk Vrabel, koji je prošle sezone bio defanzivni koordinator Hjustona. Sigurno dobro poznaje nekadašnje učenike.

Hjuston je pre par nedelja ostao bez risivera Vilija Fulera, koji je završio sezonu zbog povrede ligamenata kolena, ali je u trejdu iz Denvera stigao iskusni Demarijus Tomas, koji bi uz Deandre Hopkinsa trebalo da hvata pasove kvoterbeka Dešona Votsona, prošlogodišnjeg rukija.

Ova dva tima sastala su se na početku sezone. U triler završnici, Tenesi je slavio sa 20:17 na svom terenu. I sada se očekuje neizvestan duel, nijanse bi trebalo da odlučuje. I jedni i drugi se oslanjaju na igru trčanjem. Kod domaćina, Lamar Miler će biti zadužen da nosi loptu, a kod gostiju to čine Derek Henri i Dion Luis. Hjuston je na poslednjih šest mečeva slavio na svom terenu protiv divizijskog rivala.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 02:15 9515 NFL Houston - Tennessee h 2 (-3.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

NFL - 12. VIKEND

Četvrtak
Detroit - Čikago 16:23
Dalas - Vašington 31:23

Petak
Nju Orleans - Atlanta 31:17

Nedelja
Baltimor - Ouklend 34:17
Bafalo - Džeksonvil 24:21
Karolina - Sijetl 27:30
Sinsinati - Klivlend 20:35
Njujork Džets - Nju Ingland 13:27
Filadelfija - Njujork Džajants 25:22
Tampa Bej - San Francisko 27:9
Los Anđeles Čardžers - Arizona 48:10
Pitsburg - Denver 24:17
Indijanapolis - Majami 27:24

Ponedeljak
Minesota - Grin Bej 24:17

Utorak
02.15: (1,60) Hjuston (14,0) Tenesi (2,55)

TABELA AFC

TABELA NFC

Foto: Reuters


tagovi

NFLsportsko klađenjeHjuston TeksansTenesi Tajtans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara