"Navijači Urugvaja na aerodromu u Montevideu"
"Navijači Urugvaja na aerodromu u Montevideu"

Montevideo to nije video: Predsednik Urugvaja čekao Suareza na aerodromu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.06.14. | 10:04

Nekoliko stotina navijača, među njima i prvi čovek države, pružilo podršku suspendovanom napadaču

Navijači Urugvaja na aerodromu u MontevideuZa neke, možda, izdajnik, ali za narod Urugvaja je – heroj! Nekoliko stotina navijača okupilo se na aerodromu Karasko u Montevideu, kako bi pozdravilo Luisa Suareza, kome je FIFA naredila da zbog suspenzije mora da napusti Mundijal u Brazilu.

Oko 500 pristalica urugvajske reprezentacije je u gluvo doba noći pohrlilo ka aerodromskoj zgradi, gde su skandirali Suarezovo prezime, pevali mu pesme i nosili maske sa njegovim likom, sve u želji da mu pruže podršku. Naravno, usput osude odluku Međunarodne fudbalske federacije o drastičnoj kazni, pa su tako viđeni i transparenti na kojima je pisalo:
FIFA je korpumpirana“:

Izabrane vesti

Koliki je značaj Suareza za reprezentaciju i kakvo raspoloženje vlada u njegovoj otadžbini najbolje svedoči činjenica da se na aerodromu u Montevideu u jednom trenutku pojavio i predsednik Urugvaja Hoze Muhika, ali se vratio kući posle saznanja da je otkazan prvobitni let kojim je Luis trebalo da doputuje iz brazilskog Natala.

Kako god, kad se bude vratio, svakako će mu prijati saznanje da mu popularnost među narodom nije opala, iako mu zbog drastične kazne FIFA od čak četiri meseca zabrane baljenja fudbalom poslušnost otkazuju i sponzori, ali je kod navijača svih nacija i izutetno popularan.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalLuis SuarezEvropaBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara