"Borkovića izdade guma"
"Borkovića izdade guma"

Morbideli iz „nehata“ sasekao krila Borkoviću na Spa Frankoršamu

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.16. | 13:22

Oštećen točak u neprijatnom kontaktu Morbidelija i Borkovića sprečio našeg asa da se po drugi put popne na pobednički podijum u Belgiji

Borkovića izdade gumaĐani Morbideli, jeste iskusan, ali je ovoga puta na stazi Spa Frankoršam napravio nepromišljen potez koji je našeg Dušana Borkovića koštao plasmana u drugoj trci koja se u samo dva dana vozi u Belgiji. Grešni Morbideli, potpuno je uništio gumu našeg automobiliste koji posle svega nije imao drugog izbora sem da se usidri u boksu. Šteta za Ducu, koji je ovog trkačkog vikenda imao savršene uslove da posle osvoajanja treće pozicije u prvoj trci ubeleži još koji bod i ustremi se ka najvišem rangu prestižnog šampionata turing automobila.

Borković tako treći trkački vikend završava sa prikupljenih 20 bodova, maksimalnih pet  iz kvalifikacija i 15 bodova iz prve trke. U ukupnom plasmanu srpski as ima 47 poena i zauzima devetu poziciju.

Izabrane vesti

Vozač NIS Petrol by B3 racing tima startovao je sa 10. pozicije, ali ga je u želji da se domogne novih poena na njegovoj omiljenoj stazi sprečio Đani Morbideli koji je pokušao da obiđe Borkovića sa spoljne strane, iako je bio sporiji od njega. Kada je Morbideli trebalo da popusti udario je u zadnji levi točak srpskog asa i onesposobio Borkovićevog Seata za nastavak trke, ali i sebe. 

„Jako sam razočaran posle druge trke, sjajno mi je krenuo vikend i bio sam pun optimizma pred drugu trku. Ali ovo su stvari na koje ne može da utiče nijedan vozač i koje se jednostavno dešavaju. Sada sam u potpunosti fokusiran na sledeću trku u Imoli koja je za dve nedelje. Nastavljam da vežbam start i da se usavršavam sa svojim timom. Veoma sam razočaran i Morbidelijevim nesportskim ponašanjem jer to nije primereno vozaču kojim ima 30 godina iskustva u trkama“ rekao je Borković na kraju trećeg trkačkog vikenda u sezoni.

Pobednik ove trke je Žan Karl Verna, koji vozi Folksvagen „golf“, dok su drugo i treće mesto zauzeli Stefano Komini, i Anti Buri, u vozilima iste marke.

Inače, opšti je utisak da je današnja trka na Spa Frankoršamu bila zaista oštra od samog starta. Sreća je ovoga puta zaobišla našeg vozača, ali to ne znači da on ne može da se nada najvišim plasmanima u nastavku šampionata. Naprotiv, juče je pokazao da je konkurentan u ovogodišnjem vozilu, i se od njega sme više očekivati u nastavku sezone, pod uslovom da ga posluži preko potrebna sportska sreća.

Piše: Miloš Milić

(Foto: PR TEAM)


tagovi

TCRDušan Borkovićauto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara