"Dosa Žunior naseda na varku Pjovakarija"
"Dosa Žunior naseda na varku Pjovakarija"

Možda je u pravu bila Zvezda kada nije dala 700.000 za Dosu Žuniora? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.13. | 22:49

Sva tri gola koja je Legija primila u dvomeču sa Steauom mogu se, doduše samo donekle, staviti i na dušu Portugalca koji je bio na meti crveno-belih

Dosa Žunior naseda na varku PjovakarijaOdmah da se ogradimo – Crvena zvezda baš retko dobija priliku da odmeri snage sa timovima poput Steaue, koja je, ma šta mi želeli da mislimo, bar za korak ispred timova iz Srbije. Ali, čisto polemike radi, da se osvrnemo i na učinak štopera Legije Dose Žuniora, koji je bio velika želja crveno-belih u letnjem prelaznom roku, ali je cena od 700.000 evra bila previsoka prepreka.

Žalili su navijači Zvezde, već tada svesni da će crveno-beli muke mučiti zbog neiskusne poslednje linije. Ali, da li je baš tolika šteta što je 26-godišnji štoper završio u Legiji?

Izabrane vesti

Ako gledamo samo postojeći kvalitet u odbrambenom redu beogradskog tima – verovatno jeste. Ako gledamo i finansijski aspekt, a to morate činiti kada imate finansijsku omču oko vrata... Pa, verovatno i ne baš. Jer, Legija je učešće na evropskoj sceni ove sezone završila u dvomeču sa Steauom, pošto je u Bukureštu iznenadila odigravši 1:1, dok je u Varšavi uspela da se izbori samo za 2:2.

Što bi bilo dovoljno da Dosa Žunior u prvom meču nije dozvolio Federiku Pjovakariju da mu pomogne i postigne jedini gol za rumunski tim u tom duelu. Loša procena pri postavljanju ofsajd zamke... Za iskusnog štopera reklo bi se velika greška.

Da gol na strani neće biti dovoljan za prolaz dalje postalo je jasno već u sedmom minutu revanša na Pepsi Areni s obzirom da je Nikolae Stančiju iskoristio katastrofalnu reakciju maltene cele odbrambene linije Legije. Sa sve Dosom Žuniorom, koji je požurio da pomogne kolegi na prvoj stativi, a svoju ostavio potpuno nebranjenom, pritom markiravši svog golmana.

Samo dva minuta kasnije još jednom je nasankana defanziva Poljaka, Dosa Žunior je ostavljen sam protiv dvojice napadača Steaue, ali i ispao naivan kada je na fintu Pjovakarija poleteo u vazduh.

Naravno, prestrogo bi bilo svaliti svu krivicu za tri gola na njegova pleća, ali da nije pokazao neki zavidan kvalitet za kojim treba suze liti – nije. Posebno zbog toga što se u trenucima kada je Žunior bio na meti crveno-belih i dalje govorilo o Zvezdinom napadu na grupnu fazu Lige Evropa. A videli smo da Dosa Žuniora baš i nije igrač koji će sam zakrpiti sve rupe u odbrani.

(FOTO: via Yotube)


tagovi

FK Crvena zvezdaDosa ŽuniorEvropaFederiko PjovakariLegija VaršavaLiga EvropeNikolae StančijuPoljskaSteaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara