"San Siro"
"San Siro"

Može biti samo jedan: Milan se seli sa San Sira (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.14. | 18:46

Inter ostaje jedini na stadionu koji se zvanično zove Đuzepe Meaca. Rosoneri prave novi

San SiroDavne 1926. godine svečano je otvoren Derbijem dela Madonina. Prijateljskim doduše. Inter je odneo pobedu od 6:3, ali će se tek 1947. useliti na San Siro. Milan je sve vreme bio tu. Međutim, posle čak 88 godina Rosoneri će napustiti stadion na kojem su osvajali sve trofeje izuzev prve tri šampionske titule (1901, 1906 i 1907).

Inter i Milan će, naime, prekinuti kohabitaciju na stadionu koji se zvanično zove Đuzepe Meaca, po igraču koji je igrao za oba gradska rivala, ali ga zbog kraja u kome se nalazi najčešće zovu San Siro.

Izabrane vesti

Plan je da se crveno-crni isele do 2017. godine, iako se do sada uglavnom šuškalo da će Inter povući nogu i otići sa namerom da izgradi sopstveni stadion. Barbara Berluskoni je, međutim, odlučila da njen Milan istupi sa istom idejom.

Novi stadion Milana, spekuliši mediji na Apeninima, trebalo da bude izgrađen šest i po kilometara severo-zapadno gde se trenutno nalazi Fijera Milano, gradski sajam. Barbara će ponudu sadašnjim vlasnicima te lokacije morati da pošalje najkasnije do 14. marta.

SportMedijaset i Il Đorno navode da je ona već spremna i da bi izgradnja trebalo da bude završena na vreme za početak sezone 2016/2017, ali da će se sa konačnom selidbom verovatno sačekati do 2017. godine.

Inter bi, pak, trebalo da ostane na sadašnjoj adresi i sprovede novu, četvrtu rekonstrukciju San Sira, koji će 2016. biti i domaćin finalne utakmice Lige šampiona.

Kako Milan trenutno igra izgleda gotovo nemoguće da bude i učesnik tog meča i na najlepši način se oprosti od jednog od kultnih stadiona svetskog fudbala. Inicijalno napravljenog za 35.000 navijača (13 i po meseci ga gradilo 120 radnika), da bi za Mundijal 1990. bio proširen na 85.700 mesta, a potom 2008. kapacitet, prema pravilima UEFA, bio smanjen na 80.018 stolica.

I dalje je, naravno, najveći u Italiji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ASan SiroMilanItalijaĐuzepe MeacaInterEvropaBarbara Berluskoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara