""
""

Može li Voša da odigra bez greške?

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.15. | 19:31

"Kad budemo svi zajedno, i Partizan i Zvezda i Čukarički i mi, prošli do grupne faze, onda ćemo dokazati da je srpski fudbal ozdravio", kaže trener Novosađana Zlatomir Zagorčić

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Plzenja)

Izabrane vesti

Navikli smo na to odavno. Srpski predstavnici na evropskoj sceni uglavnom su poslednjih sezona sami sebi pucali u noge. Videli smo to i u okršaju Partizana sa BATE Borisovim koji su crno-beli izgubili posle bespotrebnog isključenja Marka Jevtovića. Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić uveren je ipak da se njegovom timu neće dogoditi takva greška u dvomeču sa Viktorijom iz Plzenja.
"Mislim da smo u prethodnim utakmicama, svim od početka sezone, mogli da vidimo ne zavidno, nego fenomenalno ponašanje igrača Vojvodine. Nismo imali nikakve probleme. I nemam sumnje da će tako biti i sutra", optimistično razmišlja Zagorčić uoči gostovanja u Plzenju (četvrtak, 20.50, RTS 1), siguran da njegovi puleni neće pokleknuti pod pritiskom koji su sami sebi "navukli" posle sjajnih partija protiv Sampdorije i Partizana pre svega.

Ovog leta u srpskoj javnosti sa podjednakim žarom kao kada su u pitanju Zvezda ili Partizan, priča se i o Voši. Dodatan pritisak ili motiv?
"I za vreme stare Jugoslavije Crvena zvezda i Partizan su bili najozbiljniji klubovi, ali mislim da ovog leta i mi imamo izuzetan kvalitet. A žao mi je što sada nismo u situaciji da bodrimo i Zvezdu i Čukarički i Partizan i Vojvodinu. Tek kada svi zajedno budemo u grupama evropskih takmičenja znaćemo da je srpski fudbl ozdravio".

O protivniku Zagorčić je već sve rekao. I da je u pitanju ozbiljan tim koji uporno napada. I da bi smena trenera mogla samo da donese jednu do dve promene u sastavu, a ne i sasvim nov sistem igre u roku od tri dana. Kapiten Nino Pekarić dodaje...
"Iz iskustva znam da promena trenera može da podigne ekipu, da donese nešto novo, tako da bih više voleo da se to desilo posle utakmice protiv nas", iskreno će Pekarić, koji je juče odradio pun trening sa saigračima, ali još nije sasvim siguran da će biti spreman da sutra zaigra na Dusan areni.

Siguran je međutim da ekipa, sa ili bez njega, neće podleći pritisku.
"Dobro smo upućeni u mane i vrline protivnika. Uostalom, nismo slučajno ovde i ništa ne prepuštamo slučaju".

Za kraj samo... Sampdorija ili Plzenj... Ko je teži rival?
"Nema lakih protivnika u ovoj fazi. Na ovom nivou i veće ekipe znaju da podlegnu pritisku jer je ulog veliki. A ne bih da pričam o razlikama ta dva tima. Čim je ova faza - to je neki stepen više. Uostalom, ne opterećujemo se veličinom kluba. Gledamo sebe".


tagovi

Zlatomir ZagorčićFK VojvodinaSrbijaNino PekarićLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara