Foto: Mozzartovi laureati
Foto: Mozzartovi laureati

Mozzart Sport sa tri laureata USNS: Joksiću Zlatno pero, Džodić ekskluzivac godine, Minić najbolji dopisnik

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 12:22

Zlatni mikrofon Darku Plavšiću sa Sport kluba

Udruženje sportskih novinara Srbije organizovalo je dodelu nagrada najboljima u protekloj godini. Na svečanoj ceremoniji održanoj u Galeriji Radio televizije Srbije, ’krunisana’ su čak trojica novinara redakcije Mozzart Sporta.

Zlatno pero, nagrada namenjena najuspešnijem u pisanijim medijima za 2023. godinu, pripala je jednom od Mozzartovih senatora Aleksandru Joksiću (40), dugogodišnjem hroničaru dešavanja u Fudbalskom klubu Partizan, koji se posebno istakao kvalitetnim praćenjem kriznih momenata u klubu iz Humske, ali i komentatorskim izveštajima što su uvek izazivali puno pažnje u javnosti.

Izabrane vesti

Nisu mu strani ni drugi vidovi novinarskog izražavanja, a što se stiče spektra sportova čije poznavanje iskazuje iz dana u dan, verovatno mu nema ravnog u regionu.

Kao najuticajnijem sajtu u zemlji, Mozzart Sportu verovalo se kada je prvi objavio vest da će se Sergeju Milinkoviću Saviću u Saudijskoj Arabiji pridružiti i prvi strelac reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović. Ovu informaciju u javnost je plasirao naš mlađi kolega Ivan Džodić (33), zbog čega mu je sasvim zasluženo pripalo priznanje za ekskluzivu godine.

Ovu vest kasnije su preuzeli maltene svi domaći mediji, ali i brojni inostrani.

Dopisnik godine u izboru žirija USNS je Mozzartov Miljan Minić (48) iz Novog Pazara. On se posebno istakao isprativši do detalja euforiju nastalu u Pazaru pošto su za taj klub potpisali Adem Ljajić i Sejduba Suma.

Zlatni mikrofon otišao je u ruke Darka Plavšića sa Sport kluba. Neki od njegovih komentara sa Mundobasketa u Manili, dok je Srbija jezdila ka finalu, ostaće dugo u sećanju publike. Takođe, isticao se radeći prenose evroligaških mečeva Crvene zvezde.

Tandem mladih novinara u pisanim i elektronskim medijima čine Elena Deleva (Sportski žurnal) i Uroš Samardžić (Arena sport); nagrada za ekskluzivni TV prilog ove godine nije dodeljena, jer je najjači utisak ostavio radio prilog Miloša Panića sa Radio Beograda (prve izjave Boriše Simanića posle operacije), dok je za najbolju TV priču izabrana “Kako smo zavoleli basket”, autora Vladimira Pajića, realizovana uz podršku Fondacije Mozzart.

Autor izdavačkog poduhvata godine u elektronskom novinarstvu je Kristina Tomić sa Arene sport, za serijal “Oni vole Srbiju”. U pisanom novinarstvu kao izdavački poduhvat izdvojila se knjiga “Dušan Ivković: Moj krst, moja priča - nezavršena biografija”, autora Aleksandra Miletića.

Novinarka godine je Nina Kolundžija sa TV Prva (nagrada “Branka Prelević”), priznanje za kameru godine pripalo je Jovanu Jovanoviću, a fotografije što su obeležile 2023. napravila je Dragana Stjepanović.

Za proteklu godinu dodeljene su dve nagrade za životno delo, plus jedna posthumno. U pitanju su stari majstori svog zanata Dušan Babović, dugogodišnji fotoreporter Sporta, te direktor produkcijske kuće Sportnetwork NS, Radovan Maksimović. Priznanje za sve što je za života uradio u sportskom novinarstvu zaslužio je i prerano preminuli Arsenije Šoškić, više godina urednik sportske rubrike u Večernjim novostima.

Očekivano, za najboljeg sportistu u protekloj godini izglasan je Novak Đoković, a za najbolju sportistkinju Ivana Španović.

Iskrene čestitke nagrađenima.


tagovi

USNSmozzart sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara