MOZZART TV: Počinje nova sezona u Moto GP-u

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.03.19. | 11:26

O tome šta nas ove sezone očekuje u uzbudljivom šampionatu upoznaje nas komentator Sportkluba Srđan Erceg

Od 18 časova po srednjoevropskom vremenu (TV Sportklub 2) Velikom nagradom Katara počinje 71. izdanje naprestižnijeg svetskog moto šampionata, popularnog Moto GP-a, koji uključuje i dve niže kateogrije, Moto 2 i Moto 3.

POBEDNICI VN KATARA - KVOTE

Izabrane vesti

Naravno u našem fokusu su ale iz kraljevske klase koje predvodi neverovatni Mark Markez. Španac je bukvalno naprečac zavladao Moto GP-om u sedlu moćne fabrike Honde i nakon pet titula, od čega tri uzastopno ne planira da se zaustavi.

Juče su vožene kvalifikacije, a najbrži je bio vozač Jamahe, Maverik Vinjales. Njegov najbrži krug je bio 1:53:546, što je za skoro dve stotinke bilo brže od vremena koje je postavio Andrea Doviciozo. Italijan je na svom Dukatiju bio prilično brz posle nešto slabijeg treninga. Na poziciji broj tri se našao aktuelni šampion sveta u kraljevskoj klasi, Mark Markez a odmah iza njega našao se Džek Miler iz Pramak Dukatija, koji će imati novu verziju za 2019. godinu.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja Fabio Kvartararo, završio je kvalifikacije na petoj poziciji, dok su najmanje prijatna iznenađenja bila 14. mesto Valentina Rosija i 15. mesto Horhea Lorenca, kao i 21. mesto Žoana Zarka.

O svemu tome i još mnogi zanimljivostima možete da saznate od komentatora Sportkluba Srđana Ercega.

 


tagovi

Srđan ErcegMoto GPsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara