"Mensur Mujdža"
"Mensur Mujdža"

Mujdža: Vratićemo Izraelu istom merom

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.06.15. | 11:23

U BiH spremni za duel kvalifikacija za EURO 2016

Mensur Mujdža(Tekst preuzet u originalu sa portala Nezavisne.com)

U Zenici je počeo drugi i udarni dio priprema fudbalske reprezentacije BiH za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Izraela. Za razliku od sarajevskog brušenja forme, gdje su "zmajevi" prošle sedmice pažnju posvetili kondiciji, u narednim danima u prvom planu biće taktika.
"Sada dolazi ozbiljniji dio priprema. Svi znamo šta nas čeka i moramo pobijediti. Ovaj meč će biti drugačiji od onog u Izraelu, kada smo poraženi sa 0:3. Okupili smo se malo ranije kako bismo podigli fizičku formu na veći nivo. Težak poraz iz prvog susreta može stimulirajuće uticati na nas i uradićemo sve da im na 'Bilinom polju' uzvratimo istom mjerom", najavio je fudbaler Frajburga Mensur Mujdža.

Izabrane vesti

Do kraja današnjeg dana u bazu "zmajeva" očekivao se dolazak i dvojca iz poljske lige, Stojana Vranješa i Semira Štilić. Ekipa je tako kompletirana i u dobroj atmosferi čeka meč u petak naveče.
"Svjesni smo koliko je bitna naredna utakmica i da loš rezultat može značiti praktično kraj nadanja. Zato maksimalno ozbiljno treniramo kako bismo bili spremni. Raduje me da je atmosfera na pripremama zaista odlična. Imamo kvalitet da pobijedimo Izrael i to ćemo dokazati u petak. Dovoljno smo iskusni i naša volja i želja bi mogli biti presudni protiv Izraela", tvrdi Avdija Vršajević.

U povoljan rezultat uvjeren je i Edin Višća, jedan od rijetkih BiH. fudbalera koji je u svom klubu Istanbul BB prošle sezone odigrao sve utakmice.
"Svi treba da budemo kao jedan tokom priprema i na utakmici. Samo tako možemo do pobjede. Atmosfera je dobra, a vjerujem da će kako se bliži susret i uz naše navijače biti još bolja. Kockice se polako slažu, sve ide po planu i mislim da u petak neće biti problema za nas", smatra Višća.

Ognjen Vranješ zbog lakše povrede propustio je današnji jutarnji trening.

Teks: Nezavisne.com;
Foto: Action Images.


tagovi

reprezentativni fudbalMensur MujdžaKvalifikacije za EURO 2016Edin VišćaAvdija Vršajević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara