"Đorđo Kjelini i Luis Suarez"
"Đorđo Kjelini i Luis Suarez"

MUNDIJALSKI TIP: Italija – Urugvaj

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.06.14. | 12:18

Jedan višestruki svetski šampion večeras će pakovati kofere za put kući. Azurima odgovara i remi, ali Luis Suarez i društvo imaju drugačije planove…

Đorđo Kjelini i Luis Suarez

Zajedno imaju šest titula svetskog šampiona, ali neko će večeras morati da pakuje kofere. Šokantni porazi od Kostarike doveli su Azure i Uruse na tanak led, pa će u direktnom duelu odlučiti o prolazu u osminu finala. Italijanima je za plasman u nokaut fazu Mundijala dovoljan bod, Urugvaju odgovara samo pobeda.

Izabrane vesti

Po načinu na koji su postavljene osnovne kvote lako je zaključiti da je ovo veoma težak meč za prognozu. Urugvaj je u prva dva kola pokazao dva dijametralno suprotna lica, ali možda je ispravnije reći da sa ili bez Luisa Suareza to nije isti tim. Od kako je Engleze nokautirao sa dva gola sjajni napadač Liverpula je glavna tema svetske sportske štampe, a po poslednjim informacijama – naročito posle “lekcije” koju je očitao ostrvskim medijima – njegov odlazak sa “Enfilda” je veoma blizu. Navodno, delegacije Reala i Barselone su uveliko u Brazilu i ne odvajaju se od Suareza i njegove pratnje, a Madriđani mu, opet navodno, čak nude basnoslovnih 350.000 evra nedeljno!

Kako bilo, roviti Suarez će predvoditi Uruse protiv uzdrmanih Azura. Italijani su odigrali jako slab meč u petak protiv Kostarike, Danijele de Rosi se nije oporavio i njegov izostanak biće veliki problem za selektora Prandelija. Ipak, ovde još uvek ne sugerišemo da odigrate na Urugvaj, već za početak skrećemo pažnju na ukupno 2-3 gola, za kvotu 1,87. Statistički, ovo je veoma izvesno, a kvota je solidna.

Pošto blagu prednost ipak dajemo Urugvaju, mislimo da nije loše odigrati MOZZART šansu KI2VPP2 (pobeda Urugvaja na poluvremenu ili na kraju), za lepu kvotu 2,35. Jedan od verovatnih scenarija je ofanziva Južnoamerikanaca na početku utakmice, pošto oni imaju manje prostora za kalkulisanje, što može dovesti do vođstva u prvih 45 minuta. Ipak, znamo kakvi su Italijani, lako mogu i bez izgledne prilike da stignu do izjednačenja, pa sa MOZZART šansom možete da se osigurate.

Za kraj, preporučujemo i da odete do našeg uplatnog mesta i odigrate specijal da će Luis Suarez postići prvi gol na meču (kvota 6,00). Urugvajac jednostavno živi za ovakve utakmice.      

STADION: Arena das Dunas u Natalu (kapacitet 42.623 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Marko Rodrigez (Meksiko) - 4,43 žutih kartona po meču, 0,65 crvenih kartona po meču, 0,37 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

ITALIJA (3-5-2): Bufon – Barzalji, Bonuči, Kjelini – Darmijan, Verati, Pirlo, Markizio, De Šiljo –Baloteli, Imobile.

URUGVAJ (4-3-1-2): Muslera – Kaseres, Himenez, Godin, Pereira – Gonzales, Rios, K. Rodrigez - Lodeiro – Suarez, Kavani.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalJužna AmerikaItalijaEvropaBrazil2014Brazil2014D

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara