"Autogol Grandisona"
"Autogol Grandisona"

Murinjo je prebledeo, ali Šruzberi nije kalibar za Čelsi

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.10.14. | 22:48

Engleski četvrtoligaš bio na pragu senzacije... Autogol Grandisona zapečatio sudbinu autsajdera u osmini finala Liga kupa. Kraj za VBA i MK Donse

Autogol GrandisonaOčekivali su u Čelsiju verovatno teži trening, ali rezervisti lidera Premijer lige bili su stavljeni na pravi ispit, pa su tek zahvaljujući autogolu Šruzberijevog Džermejna Grandisona u 81. minutu utakmice stigli do mesta među osam najboljih u Liga kupu Engleske.

Ne pre no što su toliko zabrinuli Žozea Murinja da je ovaj, kad se zakuvalo, na teren poslao i prvotimce Nemanju Matića, Džona Obija Mikela… Na kraju i Edena Azara. Iskusni trenerski vuk nije sebi dozvolio luksuz da potpuno odmori ponajbolje fudbalere. Da jeste, možda bi mu se to obilo o glavu.

Izabrane vesti

Ovako, kombinovani tim Plavaca – u startnih 11 su bili Geri Kejhil, Oskar, Andre Širle, Didije Drogba – morao je da se dobrano oznoji za prolaz dalje. Činilo se, ipak, da četvrtfinale neće biti dovedeno pod znak pitanja kada je Drogba, u 48. minutu, postigao svoj treći gol na poslednje tri utakmice (Liga šampiona, Premijer liga, pa Liga kup) i doneo favorizovanim gostima inicijalnu prednost.


A potom šok! Endrju Mangan se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu londonskog tima koje verovano ne bi ni bilo da su na terenu bili Džon Teri, Branislav Ivanović… Ovako, nervoza se uvukla u tabor Čelsija.


Međutim, previše je to kvalitetan tim da bi poklekao pred prvom preprekom. Istina, imao je i pomoć neiskusnih fudbalera domaćeg tima, trenutno četvrtoplasiranog na tabeli četvrte lige Engleske.

Igrao se 81. minut kada je jedan centaršut sa leve strane Grandison nespretno sproveo u sopstvenu mrežu. Sad je ostao ideal kojem će Šruzberi težiti u nekim budućim vremenima.

Čelsi je, dakle, svoje odradio, ali je jedan drugi premijerligaš završio takmičenje u Liga kupu. Bornmut je zahvaljujući pogotku Kaluma Vilsona, samo minut pošto je njegov tim i primio gol, izbacio Vest Bromvič Albion pobedom od 2:1 (0:0).

Kraj je dočekao i MK Dons, koji je u drugom kolu takmičenja šokirao svetsku javnost deklasiravši Mančester junajted sa 4:0, samo da bi večeras izgubio od Šefild junajteda sa 1:2 (0:0). Junak meča bio je Majkl Higdon, koji je u 86. minutu anulirao inicijalni zaostatak gostiju, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade i preokrenuo rezultat.

Liga Kup, osmina finala:

Bornmut – Vest Bromvič Albion 2:1 (0:0)
/O’Kejn 49, Vilson 86 – Elfik 85/

MK Dons – Šefild junajted 1:2 (0:0)
/Aftobe 67pen – Higdon 86, 90+3/

Šruzberi – Česi 1:2 (0:1)
/Mangan 77  - Drogba 48, Grandinson 81/

21.00: Fulam – Derbi Kaunti 
21.00: Liverpul – Svonsi

Sreda:
20.45: Mančester Siti – Njukasl
20.45: Stouk – Sautempton
20.45: Totenhem - Brajton

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDidije DrogbaEngleskaEvropaLiga kupPremijer ligaŠruzberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara