""
""

Murinjo pobedio omiljenog neprijatelja, šampion Evrope pao sa bele tačke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.15. | 08:51

Samouvereni Halilović pogodio prečku panenkom, Kurtoa je odbranio udarac Pikea, a Loik Remi nije imao problem da zapečati trijumf u poslednjoj seriji penala

Dobro je poznato koliko trener Čelsija Portugalac Žoze Murinjo “ne miriše“ Barselonu, iako je svojevremeno radio tamo, a u noći između utorka i srede imao je priliku da se raduje pobedi nad velikim rivalom i to posle penala na krcatom stadionu Fedeks fild u Vašingtonu. Pošto je posle 90 minuta bilo 2:2, navijači, njih više od 70.000 mogli su da uživaju i u jedanaestercima, a tu su smireniji bili fudbaleri engleskog šampiona.

Izabrane vesti

Šampion Evrope Barselona bila je nadomak pobede, ali je četiri minuta pre isteka regularnog dela rezervni golman Đordi Masip posle jednog prekida napravio grešku prilikom istrčavanja, a to je iskoristio u prekidima uvek opasni Geri Kejhil i glavom poslao loptu u mrežu i najavio jedanaesterce.

A tamo... Samouvereni Alen Halilović pogodio je prečku “panenkom“, Tibo Kurtoa je odbranio udarac Đerara Pikea, a Loik Remi nije imao problem da zapečati trijumf u poslednjoj seriji penala.

Kada se sve sabere, s obzirom na to koja je faza predsezone, dva evropska superteškaša odigrala su veoma dobar meč i pružili Amerikancima priliku da se još jednom uvere zašto je fudbal tako važan i lep.

Londonski Plavci poveli su već u 10. minutu posle sjajne solo akcije Eden Azar nanizao je nekoliko igrača evropskog šampiona i ćušnuo loptu u mrežu.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 52. minutu usledio je odgovor Barselone i to kakav. Sjajnim lob udarcem raspoloženi Luis Suarez je poslao loptu iza leđa golmana Čelsija.

Potpuni preokret Barselone zaokružio je mladi Sandro Ramirez u 66. minutu, a onda je usledio pritisak Plavaca koji je rezultirao izjednačujućim pogotkom.

Branislav Ivanović bio je jedan od retkih igrača Čelsija koje je Murinjo na ovom meču ostavio na terenu do kraja, dok je Nemanja Matić igrao do 61. minuta kada ga je zamenio Džon Obi Mikel.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

ŠpanijaNemanja MatićLuis SuarezGeri KejhilEngleskaEden AzarČelsiBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara