""
""

Murinjova odstrelna lista: Švajni, Roho i Darmijan - OUT! Čeka se Pogba i greška za kojom žali Real

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.16. | 13:33

Dres sa brojem "2" čeka skupoceno pojačanje iz Monaka...

Dok danima unazad Teatar snova nestrpljivo iščekuje samo jednu iskru koja bi zapalila vatru oduševljenja i konačno donela toliko čekanu potvrdu da Pol Pogba stiže u Mančester junajted, Žoze Murinjo sklopio je prvu listu za odstrel.

Izabrane vesti

Na njoj se nalaze pojačanja koja je Murinjov prethodnih Luj van Gal angažovao prošlog leta - Mateo Darmijan i Bastijan Švajnštajger, kao i Markos Roho sa godinu dana dužim boravkom. Murinjo je, kako piše Gardijan, ozbiljno nezadovoljan onim što pomenuti triling pruža, a prosto im se i ne uklapa u koncepciju igre za narednu sezonu. 

Otkako je stigao na novu menadžersku poziciju Murinjo je pomno posmatrao svakog pojedinca kako bi u što skorijem roku napravio popisnu listu, a onda zatim i uruči zahvalnice. Prvi filter nisu prošli igrači na čijim pozicijama bi vrlo brzo trebalo da stignu izuzetna pojačanja. Naravno, radi se o Polu Pogbi, oko čijeg se angažmana malo zakomplikovala situacija pošto je Juventus zatražio još 10.000.000 evra za Francuza na ime bonusa za potpis. To znači da bi transfer iz Stare dame mogao da iznosi čak 130.000.000 evra, od čega 25.000.000 evra ide agentu Minu Rajoli na ime već dogovorenog procenta, a ostatak italijanskom šampionu. 

PRATITE DEŠAVANJA NA TRANSFER PIJACI

U međuvremenu Murinjo naveliko radi na dovođenju jednog od najboljih igrača Monaka u prošloj sezoni - Fabinju. Momak za kojim danas žali Real, u kojem je brazilski desni bek proveo jednu nesrećnu sezonu, izrastao je u jednog od najcenjenijih bekova Lige 1, ali i potencijalnih zvezda prelaznog roka. Zbog toga u Realu sada žale, jer nisu prepoznali njegov pravi kvalitet. Fabinja u svlačionici Junajteda čeka dres sa brojem "2". Sada je samo pitanje trenutka kada će transfer biti dogovoren, a sve se više pominje da bi suma koju bi Kneževi inkasirali bila između 25.000.000 i 30.000.000 evra. 

Što se slučaja Markosa Roha tiče, Murinjo je nedavno dobio jak vetar u leđa povratkom Luka Šoa u tim posle dugog oporavka od teške povrede kolena, pa mu Argentinac nije potreban. Junajted će ovog leta gotovo sigurno napustiti i Adnan Januzaj, koji se sve više dovodi u vezu sa Sanderlendom Dejvida Mojesa. A poznato je da je Mojes umeo jako da forsira mladog Belgijanca u vreme kada je vodio Mančester junajted. 

Ostali su i dalje na skeneru.

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMonakoMateo DarmijanMarkos RohoLiga 1letnji prelazni rok 2016FrancuskaFabinjoEvropaEngleskaBastijan Švajnštajger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara