""
""

Na današnji dan odigran jubilarni 100. večiti derbi: Partizan hteo da pokvari slavlje na Đurđevdan, veliki preokret Zvezde za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.15. | 09:57

Sadašnji igrači, koji su učestvovali u 148. večitom derbiju, mogli bi da pogledaju kako se nekada igrao fudbal...

Na današnji dan pre tačno 20 godina odigran je 100. večiti derbi na Marakani, gde je Crvena zvezda povratkom trofejnog trenera Ljupka Petrovića u domaći fudbal, posle velikog preokreta, pobedila Partizan sa 2:1 i praktično overila šampionsku titulu.

Tog dana sve je slutilo da će crveno-beli imati dosta razloga za slavlje i nije čudo što su mnogi bežali sa posla, fakulteta, iz škola... Đurđevdan, jubilarni okršaj ljutih rivala, neki kažu da je bilo 80.000 navijača na tribinama, ali crno-beli su rešili da pokušaju da pokvare planiranu feštu. Poveli su pogotkom Nenada Bjekovića juniora u 71. minutu i tada je delovalo da su nadomak trijumfa na našem najvećem stadionu posle ravno 18 godina.

Izabrane vesti

Zvezda je onda dobila energiju sa tribina i u samoj završnici uspela da preokrene rezultat. Najpre je u 79. minutu Darko Kovačević sa bele tačke poravnao rezultat, da bi pet minuta pre kraja meča Mitko Stojkovski zatresao mrežu posle greške nesigurnog golmana Gorana Pandurovića i tada je stadion eksplodirao. Sa razglasa se čuo Đurđevdan, Zvezda je ovim trijumfom obezbedila jubilarnu 20. titulu u svojoj istoriji, čime je prišila drugu zvezdicu iznad klupskog grba, završivši prvenstvenu trku sa četiri boda više od Partiizana i pet od novosadske Vojvodine, koja je u toj sezoni bila jesenji prvak.

Sadašnji igrači, koji su učestvovali u 148. večitom derbiju, mogli bi da pogledaju kako se nekada igrao fudbal...  

Crvena zvezda - Partizan 2:1

Strelci: Kovačević u 79p, Stojkovski u 85. - Bjeković u 71. minutu
Stadion: Crvene zvezde
Gledalaca: 80000
Sudija: Branimir Babarogić.

CRVENA ZVEZDA: Milojević, Stefanović, Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (Perović), Sakić. Trener: Ljupko Petrović.

PARTIZAN: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Bolić, Đurić, Tešović, Ćurčić (Trenevski), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanNenad BjekovićLjupko PetrovićDarko KovačevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara