"Na VRC reliju ima i ovakvih vratolomija"
"Na VRC reliju ima i ovakvih vratolomija"

Na Sardiniji 49 VRC reli ratnika

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.16. | 10:52

Na 19 brzinskih ispita sa ukupnom dužinom itinerera od 323,32 kilometra na Sardiniji će se sukobiti posade iz čak 21 države u okviru svetskog VRC šampionata

Na VRC reliju ima i ovakvih vratolomijaU pohode Sardiniji, i šestoj trci VRC reli prvenstva sveta dolazi 49 posada, koje će se od 9. do 12. juna boriti za osvajanje italijanskog odličja.

Organizator je Autoklub Italija, uz suborganizatora regiju Sardinija kojoj će ovo biti trinaesta organizacija najvećeg svetskog događaja u reliju. Interesantno je da se na startu trke neće pojaviti Sitroenov tim, dok će u konkurenciji država na Sardiniji učestvovati čak 21 posada iz Italije, Francuske, Belgije, Španije, Nemačke, Velike Britanije, Saudijske Arabije, Perua, Urugvaja, Argentine, Paragvaja, i drugih zemalja što dokazuje da je VRC globalni svetski fenomen.

Izabrane vesti

Interesantno je još reći da će na Sardiniji nastupiti 16 italijanskih vozača, od čega je njih 6 iz regije Sardinije, 6 Francuza i 4 Norvežanina. Ove nacije su ujedno i najbrojnije na ovogodišnjoj VRC turi na Sardiniji.

U itinereru relija nalazi se 19 brzinskih ispita u ukupnoj dužini od 323,32 kilometra.

U generalnom plasmanu VRC reli konkurencije posle ukupno pet voženih reli nadmetanja trenutno vodi Sebastijan Ožije sa 114 bodova, drugi je Andreas Mikelsen sa 67, dok je trećeplasirani Meds Ostberg sa 58 osvojenih bodova. Prvi nosilac ove VRC runde je Iskusni Ožije koji je najavio kako mu je jedini cilj na ovom reliju da bude bolji od drugoplasiranog Mikelsena. Šta o tome misli Norvežanin nije poznato, ali da mu se Ostberg i Hajden Padon opasno približavaju u ukupnom zbiru osvojenih bodova to je sigurno. Naime Ostberga i Padona deli samo jedan bod, pa je realno da posle italijanske VRC seanse može doći do velikih promena u poretku generalnog plasmana.

(Foto:Action Images)


tagovi

VRCSebastian OžijeAndreas Mikelsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara