"Luis Suarez"
"Luis Suarez"

Najgori scenario za Suareza – dvogodišnja suspenzija?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.06.14. | 09:53

Fifa otvorila postupak protiv Urugvajca, ali da li će smeti da oštro kazni jednu od najvećih zvezdi Mundijala?

Luis SuarezIma tu i nečeg ljudskog. Luis Suarez jednostavno ne voli da gubi. Ali, kada se to iskazuje na tako radikalan i neprihvatljiv način i pritom se ponovi treći put u kratkom periodu fudbalska javnost sa pravom postavlja pitanje: Čoveče, šta je s tobom?! Odgovor treba potražiti od kompetentnih psiho-analitičara, ali je trenutno najveća dilema u svetu fudbala – koliku je kaznu Suarez zaslužio zbog toga što je ugrizao i Đorđa Kjelinija?

Oni koji ga ne vole, a takvih je posle postupka golgetera Liverpula u pobedi Urugvaja nad Italijom sve više, pominju doživotno izbacivanje iz fudbala, pa i krivičnu prijavu. Oni koji ne vole Fifu boje se da Svetska fudbalska federacija neće sebi dozvoliti da ostane bez jedne od najvećih zvezdi Mundijala.

Izabrane vesti

Međutim, Fifa je otvorila disciplinski postpupak protiv urugvajskog asa, pa se sada čekaju izveštaji sudija i delegate, izjave svedoka, video snimci i na koncu – izricanje kazne. Rok za slanje novih dokaza, što mogu učiniti i Italijani, ističe danas u 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

Prema pravilima Fife, Suarez bi mogao da bude suspendovan na najmanje dve utakmice, a najviše na čak dve godine što bi imalo ogroman uticaj i na njegovu klupsku karijeru! Odluka će morati da bude objavljena pre subote kada će Urugvaj na Marakani u Rio de Žaneiru igrati sa Kolumbijom u osmini finala Svetskog prvenstva.

Eventualno odsustvo Suareza, kojeg je protiv Italije pomilovao meksički sudija Marko Rodrigez, iako mu je Kjelini pokazao "ubodnu ranu" (posle nek kažu da se Latinosi ne drže zajedno) bilo bi veliki hendikep za Uruse.

Podsetimo…
"Takve stvari se dešavaju u kaznenom protoru. Bili smo kontaktu, rame na rame, a tom prilikom sam dobio udarac u oko", branio se Luis Suarez, ali se čini da mu sada nema spasa.

Jer, ma koliko svi kritikovali hrabrost Fife, ona je već kažnjavala na sličan način. Prvi put na Mundijalu 1994. kada sudija nije primetio da je Mauro Tasoti laktom u lice udario Luisa Enrikea, ali je naknadno suspendovan na osam utakmica. Italijanima, dakle, nije oprošteno, pa sada imaju pravo da traže pravdu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalLuis SuarezBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara