"Zamislite samo roditeljski sastanak u Sistovoj školi"
"Zamislite samo roditeljski sastanak u Sistovoj školi"

Najluđa konferencija u istoriji fudbala: Mama, tata, ja sam Danac! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.12.14. | 19:56

Za Pionea Sista verovatno ste čuli samo ako ste trbuhom za kruhom emigrirali u Kopenhagen. Ali posle ovoga ga nikada nećete zaboraviti

Zamislite samo roditeljski sastanak u Sistovoj školiSvi smo to prošli. Ispred društva - i one male kojoj ste planirali da priđete još od vrtiću, ali sve ste "kao" drugari - roditelji voljni da se provesele. I sve odlazi dođavola. Da li su u pitanju stare slike iz porodičnog albuma ili neka "lovačka priča" već pripitog tate manje je bitno. Obrazi su crveni, tlo vam se od sramote otvara pred nogama… Znate taj osećaj? E pa zaboravite ga, jer niko, apsolutno niko nije morao da pregrmi ono što je morao Pione Sisto. Fudbaler za koga verovatno prvi put čujete, ali kojeg sigurno nećete zaboraviti.

Za to su se potrudili njegovi roditelji, koji su su u Dansku emigrirali iz Sudana kad je malom Pioneu bilo svega dva meseca. Sistu je sada 19 leta, u biografiji već ima više od 50 ligaških utakmica za Midtjiland, ali ne i dansko državljanstvo. Sve će se to međutim uskoro promeniti.

Izabrane vesti

Posle više od 19 godina u oktobru je zahtev predat nadležnim organima, a u januaru bi Pione Sisto i zvanično trebalo da postane Danac. Jes Torup, selektor mlade reprezentacije, jedva je dočekao, pa se Sisto prvi put našao na spisku pozvanih za januarsko putovanje Danske u Tursku.

Pione je u euforiji. Njegovi roditelji u transu. Bukvalno! Umesto standardnog "hvala svima" sasvim drugačija konferencija za novinare. Prava pravcata plemenska žurka. Sigurno se i Pione postideo, ali čini nam se - nema razloga. Sa ovakvim roditeljima sigurno je uvek zabavno, a to je ipak bitnije.

(FOTO: screenshot, via Youtube)


tagovi

DanskaMidtjilandPione Sistoreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara