Insinjeov gol za 1:0
Insinjeov gol za 1:0

Napoli je otrov od ekipe, PSŽ nije nedodirljiv! Di Marija 92. minuta pekao kiflu koja život znači (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.10.18. | 22:58

Na kraju 2:2

Odmah posle žreba mnogi su požurili sa komentarima kako će Pari Sen Žermen i Liverpul sigurno u osminu finala, a Napoli na proleće u Ligu Evrope, ali večeras na Parku prinčeva Italijani su još jednom poručili znatno bogatijim konkurentima – ne otpistujte nas prerano. Napoli je posle pobede nad Liverpulom na San Paulu umalo skinuo još jedan veliki skalp, ali je lepotica Anhela Di Marije u drugom minutu sudijske nadoknade spasila šampiona Francuske poraza usred Pariza – 2:2 u derbiju trećeg kola Grupe C.

S obzirom na sve prikazano, može se reći da je nebo pogledalo PSŽ, jer bila je ovo blistava predstava briljantnog fudbalskog uma Karla Ančelotija. I kad je trebalo uzeti loptu u noge i sakriti je od rivala. I kad je trebalo stati na put veličanstvenom Pari Sen Žermenovom kvartetu u sastavu Nejmar, Kilijan Mbape, Anhel Di Marija, Edinson Kavani. Nije naravno Napoli uspeo da u potpunosti anestezira stravičnu napadačku moć Pari Sen Žermena i tačno je da su domaći imali svojih prilika, ali dugo su one najzrelije bile pred golom Alfonsa Areole u trenucima kada je Napoli dominirao. Posebno u drugom delu prvog poluvremena kada su Napolitanci još jednom pokazali da tehnički ne da ne zaostaju za najvećim evropskim klubovima, već da su možda i bolji.

Izabrane vesti

Samo što u samoj završnici jednostavno nemaju gol majstore koji svaku šansu pretvaraju u gol. Da je tako, poveo bi Napoli i pre tog 29. minuta, ali je Dris Mertens sa šest metara tukao u prečku.

Ipak, koji trenutak kasnije Areola je matiran. Majstorska lopta Hozea Kaljehona iza leđa neopreznog Presnela Kimpembea, a Lorenco Insinje je potvrdio onu staru da se “otrov čuva u malim bočicama“. Mangupski je bocnuo loptu preko Areole i gosti su poveli sa 1:0.

Očekivano, PSŽ je posle toga uzeo loptu u noge, ali je teško probijao odbranu Karla Ančelotija u kojoj je Nikola Maksimović ponovo zauzeo mesto uz desnu aut liniju, s tim da je za razliku od meča sa Liverpulom Napoli večeras zaista igrao u 4-4-2 formaciji, pošto se Mario Rui uživeo u ulogu desnog beka, a nije se zaletao napred kao krilo. Osim kada bi Napoli kretao u napad i ostavljao odbranu sa tri štopera. U tom triju Maksimović je bio ne dobar, nego odličan, pa je tako PSŽ do gola stigao tek uz veliku gurku Fortune. Perfektan dupli pas Nejmara i Kilijana Mbapea, lopta na stranu do Tome Menijea, njegov centaršut okrznuo je Ruija i prevario nemoćnog Davida Ospinu.

Ali umesto da to, kao što je bio slučaj protiv Crvene zvezde, bude samo uvod u rafal Svetaca, Napoli je opet krenuo da plete. Polako, ali sigurno prebacivali su težište igre na polovinu terena domaćeg tima sve dok i oni nisu zaslužili da ih sreća pogleda. Ostavili su domaći previše prostora Fabijanu Ruizu, u njegov udarac se zapetljao Markinjos, a lopta je pala pred Mertensa. Ovog puta nije im oprostio i Napoli je od 77. minuta ponovo imao prednost.

I tu se ipak vraćamo na onu o asovima koji ne propuštaju da kazne i najmanji trenutak slabosti. Jedan od njih zove se Anhel Di Marija. I krio je tu razornu moć sve do 92. minuta koliko mu je u nogama kuvao potez koji će imati presudan uticaj na konačan ishod meča. Rui je bio zakasnio za pola koraka. Samo toliko je bilo potrebno Di Mariji. Savršena kifla koju je Ospina paradom samo ulepšao. 

Još će ovde biti drame.

PARI SEN ŽERMEN – NAPOLI 2:2 (0:1)
/Rui 61pen, Di Marija 92 – Insinje 29, Mertens 77/

Stadion: Park prinčeva
Sudija: Feliks Cvajer

Pari Sen Žermen (4-2-3-1): Areola – Menije, Markinjos, Kimpembe, Bernat (od 46’ Bernat) – Verati (od 83’ Dijabi), Ravio – Mbape, Nejmar, Di Marija – Kavani (od 76’ Draksler).
Napoli (4-4-2): Ospina – Maksimović, Albiol, Kulibali, Rui – Kaljehon (od 87’ Rog), Alan, Hamšik, Ruiz – Insinje (od 53’ Zjelinski), Mertens (od 84’ Milik).

GRUPA A:

Briž – Monako 1:1 (1:1)
/Vesli 39 - Sila 31/

Borusija Dortmund – Atletiko Madrid 4:0 (1:0)
/Vicel 38, Gereiro 73, 89, Sančo 83/

GRUPA B

PSV - Totenhem 2:2 (1:1)
/Lozano 30, De Jong 87 - Moura 39, Kejn 55/

Barselona - Inter 2:0 (1:0)
/Rafinja 32, Alba 83/

GRUPA C:

Liverpul – Crvena zvezda 4:0  (2:0)
/Firmino 20, Salah 45 i 51 pen, Mane 80/

Pari Sen Žermen - Napoli 2:2 (0:1)
/Rui 61pen, Di Marija 92 – Insinje 29, Mertens 77/

GRUPA D:

Galatasaraj – Šalke 0:0

Lokomotiva Moskva – Porto 1:3 (1:2)
/Anton Mirančuk 38 – Marega 26, Erera 35, Korona 47/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Lorenco InsinjeTomas MenijeDris MertensAnhel Di MarijaNikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara