""
""

Napolijev pad u Kijevu, Dnjepar ide u Varšavu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.05.15. | 23:00

Srpskom arbitru Miloradu Mažiću nije bilo lako, posebno u 58. minutu kada je Seleznjov postigao odlučujući pogodak, nakon što se rvao sa Britosom - 1:0

Dnjepar je u finalu Lige Evrope! Ukrajinski predstavnik savladao je italijanski Napoli na Olimpijskom stadionu u Kijevu rezultatom 1:0, koji mu je bio sasvim dovoljan nakon napuljskih 1:1 da obezbedi kartu za Varšavu, gde će se 27. maja sastati sa Seviljom.

Izabrane vesti

Trenutak odluke u glavnom gradu Ukrajine dogodio se u 58. minutu, kada je mrežu Anduhara zatresao Jevgen Seleznjov. U tim trenucima na teškom ispitu se našao i srpski arbitar Milorad Mažić, koji je odlučio da ništa ne svira kod rvačkog obraćuna između dgolgetera omaćih i štopera Napolija Migela Britosa. Čini se da je napravio apsolutno ispravnu odluku.

Napolitanci su u finišu meča napadali svim silama, konstatno opsedali gol Denisa Bojka, ali nisu uspeli da izbore produžetke. Ipak, pogotku u finišu meča ipak je bio domaćin, koji je u 91. minutu žestoko uzdrmao prečku gostujućeg tima - posle udarca Mateusa.

Ipak, sve je moglo da krene drugačijim tokom na samom startu meča. U osmom minutu Inler je izbacio Iguaina samog pred gol Dnjepra, ali je Argentinac gađao isuviše blizu Dinisu Bojku, koji je instiktivno reagovao i sprečio vođstvo Napolitanaca, ali i napravio možda ključni potez u ovoj utakmici.

Dnipro je tako došao do svog prvog evropskog finala i postigao najveći uspeh u svojoj istoriji na međunarodnoj sceni.

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaNapoliMilorad MažićLiga EvropeJevhen SeleznjovItalijaEvropaDnjepar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara