""
""

Napolijev pogodak - Dijavara! Dalja strategija - poslata nova ponuda za Maksimovića i stiže ugovor Gabijadiniju

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.16. | 13:40

O Lorencu Insinjeu ni reči

Sezona počinje danas, a Napoli još traži sve karike kako bi kompletirao mašinu za sve nadolazeće izazove. Jedan veliki problem i to u srcu veznog reda Aurelio De Laurentis rešio je rano jutros, pošto je dogovoren transfer Amadua Dijavare iz Bolonje. 

Izabrane vesti

Dugo je Napoli tražio centralnog vezistu, koplja su se lomila između Tolisa i Vitsela, ali je na kraju slovo ipak palo na najboljeg igrača Bolonje, koji je na kraju ispao i najpovoljnije rešenje. Transfer je dogovoren na 15.000.000 evra, a Dijavara dobija petogodišnji ugovor vredan oko 800.000 evra po sezoni, uz opciju dinamičnog rasta u narednim sezonama. 

Pre nekoliko dana završeni su svi razgovori za transfer Marka Roga, za koga će Napoli dati 13.500.000 evra i određene bonuse. 

PRATITE DEŠAVANJA SA FUDBALSKE PIJACE

Kako su dva problema rešena, Napoli je odmah napravio strategiju za nastavak kupovine na pijaci. Prva i glavna misija je i dalje - Nikola Maksimović. Toliko se imena provlačilo i dovodilo u vezu s Napolijem, ali samo je Maksimović evo već drugo leto i dalje jedina, prava i najveća meta. Torino je toliko puta odbijao razne ponude De Laurentisa, ali kontroverzni filmski radnik nema nameru da odustane. Zato je, piše Il Matino, jutros rano opet zvao Urbana Kaira iz Torina i predstavio mu sledeći dil - obeštećenje od 20.000.000 evra, uz još dvojicu igrača pride - golman Luiđi Sepe i vezista Mirko Valdifjori.

To je poslednja u moru ponuda koje su dosad viđene za srpskog štopera, a sada je na potezu Torino, pošto bi uskoro trebalo da pošalje i zvanični odgovor. 

U istom mahu Napoli planira da zatvori konstrukciju Manolom Gabijadinijem, jer mu se sprema novi petogodišnji ugovor i plata od 2.500.000 evra po sezoni. To je za 900.000 evra više od onog što on trenutno zarađuje, dok Gabijadinijevi agenti traže skoro još milion više. Ali, pregovori teku opušteno, pa se očekuje da će ugovor brzo pasti.

Interesantno, ni reči i dalje nema o budućnosti Lorenca Insinjea, koji zahteva novi ugovor, ujedno i najveći u klubu. Pritom, još se traga za jednim univerzalcem koji pokriva krilo i napad. 

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)


tagovi

TorinoSerija ANikola MaksimovićNapoliManolo Gabijadiniletnji prelazni rok 2016ItalijaEvropaBolonjaAmadu Dijavara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara