Bendžamin Henriks (levo)
Bendžamin Henriks (levo)

Napolijeva potraga za bekom - može i Nemac

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.07.18. | 12:55

Bendžamin Henriks ozbiljna želja na San Paolu

U potrazi za novim desnim bekom Napoli je sada usmerio pažnju i ka Nemačkoj gde se izdvojio 21-godišnji Bendžamin Henriks.

Mladi reprezentativac Pancera zapao je još prošle sezone u nemilost trenera Bajera iz Leverkuzena Hajka Herliha, a kako je nedavno u klub stigao i Mičel Vajzer iz Herte, baš za poziciju desnog beka, sve je izvesniji rastnak sa nemačkim biserom.

Izabrane vesti

Henriks ima u ugovoru otklupnu klauzulu od preko 30.000.000 evra, tražio ga je i Čelsi pre izvesnog vremena, ali bi se Farmaceuti možda zadovoljili na kraju i upola manjom svotom bar kako bi pokrili kupovinu Vajzera. Upravo ta suma (15.000.000) je ona koju je Napoli spremio za beka pa je transfer poprilično izgledan. Pride, novi trener Karlo Anćeloti ga poznaje iz Bundeslige što je plus u celoj priči.

Podsetimo, Napolitanci su ostali bez Senegalca Jusufa Sabalija, koji nije prošao lekarske preglede u petak pa su zaustavili posao sa Bordoom od 15.000.000 evra.

Prema informacijama iz Italije, i Mateo Darmijan je u kombinaciji da popuni mesto kraj desne aut-linije na San Paolu, ali je problem jer Mančester Junajted hoće odmah da ga proda, dok bi Napoli da ga uzme najpre na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa.

Kolumbijac Santijago Arijas (PSV Ajndhoven) je takođe ozbiljna opcija, ali pošto nema EU pasoš, Karlo Anćeloti će na kraju morati da bira - Arijas ili golman Giljermo Očoa.

Foto: Action Images


tagovi

Bendžamin HenriksLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara