""
""

Nastavlja se priča o nameštaljkama u srpskom fudbalu! U žarištu dve utakmice...

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.08.15. | 09:12

"Gledao sam obe utakmice i bile su cirkus, pa sam tražio da se saslušaju Ranko Božić, predsednik Sloge, i svi igrači upisani u protokol, da bi se došlo do istine", rekao je Goran Nikolić, nekadašnji predsednik Sloge iz Petrovca na Mlavi

Prošlosezonski finiš Prve lige pokrenuo je pravu lavinu u srpskom fudbalu, pošto je čak pet utakmica bilo na tapetu komesara za takmičenje Branka Stojakovića, zbog sumnji da je bilo nameštanja! 

Izabrane vesti

Fudbalski savez Srbije je tom prilikom „zažmurio“ na optužbe o nameštaljkama i odgovornost prebacio na državne institucije, a ni posle gotovo tri meseca, strasti se nisu smirile. Rezultati mečeva Jedinstvo Putevi - Sloboda, BSKA Borča - Sloga Petrovac na Mlavi, Sloga (PM) - Bežanija, Proleter - BSK i Mačva - Sloboda bili su pod opsežnom istragom, ali je nakon izjava službenih lica i predstavnika klubova procenjeno da nema elemata za pokretanje postupaka. 

Međutim, tako ne misli i Goran Nikolić, nekadašnji predsednik Sloge iz Petrovca na Mlavi, koji je jedini ostao dosledan tome da dokaže da su dve utakmice koje su odigrali Petrovčani bile neregularne, piše Sportski žurnal. On je nedavno odluči oda se obrati Republičkom javnom tužilaštvu kako bi se detaljno ispitalo šta se to dešavalo u Borči i kraj Mlave.
"Ne plašim se izazova, ne interesuju me Borčani i Bežanija, ali stalo mi je da zaštitim momke iz Sloge. Gledao sam obe utakmice i bile su cirkus, pa sam tražio da se saslušaju Ranko Božić, predsednik Sloge, i svi igrači upisani u protokol, da bi se došlo do istine", rekao je Nikolić za Žurnal, istakavši da su predstavnici Sloge, u dogovoru sa protivnicima, nameštali rezultate.
"Na obe utakmice je predsednik Sloge, u poluvremenu, naredio igračima da moraju da izgube. Nadležni organi treba da ispitaju da li je ove odluke doneo samoinicijativno, po naredbi drugog lica ili odlukom uprave, kao i da li je puštanjem ova dva rivala dobio novac on, neko iz uprave ili treće lice", zaključio je Nikolić, koji je na čelu kluba bio u sezoni 2007/2008, ali je ubrzo napustio Slogu. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSloga Petrovac na MlaviPrva liga SrbijeGoran NikolićBSK BorčaBežanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara