""
""

Navijači Rome su besni: Ko je oterao Destra? Zarada 700.000 evra, a mogući gubitak 50.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.15. | 18:35

Iako je pružao dobre partije u taboru Vučice, italijanski napadač je postao višak u januaru, a sinoć je postigao gol koji bi skupo mogao da košta Romu

Od jedinog mogućeg kandidata da se suprostavi Juventusu u trci za titulu, Roma bi mogla da postane gubitnik sezone u Italiji. Vučici je prvi deo sezone provela održavajući korak u trci sa šampionom, ali je u 2015. krenuo potop.

Izabrane vesti

Osim što nije mogla da izdrži Juventusov tempo, Romi sada visi i drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona. Povrede jesu uticale na slabu formu Garsijinih izabranika u drugom delu sezone, ali čini se da je i sportski direktor Sabatini preterao u januarskom prelaznom roku. Roma se vrlo lako odrkla Matije Destra koji je prošle sezone bio najbolji strelac sezone, a minutažu je solidno koristio i jesenas. Sabatini je otpisao Destra i uložio veliki novac u transfere Dumbije i Ibarba koji se do sada nisu pokazali kao pojačanja vredna tog novca.

Da ironija bude veća, Destro je sinoć za Milan postigao pobedonosni gol protiv Rome koji bi klub iz  prestonice mogao skupo da košta ako sezonu završi iza Lacija na trećem mestu. Time bi Roma izgubila mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona i rizikovala da u plej-ofu ostane bez mesta u eliti, kao što je to bio slučaj sa Napolijem prošle sezone. Neigranje u Ligi šampiona bi moglo da Vučicu košta oko 50.000.000 evra što bi bio ogroman udarac za kluspki budžet.

Besni navijači Rome se pitaju zašto je Destro tako lako otpisan. Roma je na njegovoj pozajmici zaradila samo 700.000 evra, a izvesno je da ga Milan neće otkupiti na kraju sezone i da će ga vratiti u tabor Vučice.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomaMilanMatija DestroItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara