"Paolo Di Kanio"
"Paolo Di Kanio"

NAVIJAČI SANDERLENDA: Otpustite Di Kanija ukoliko bude podigao ruku

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.13. | 15:54

“Ako menadžer svoja politička uverenja bude isticao dok sedi na klupi, klub bi trebao odmah da reaguje i da ga otera jer je takav način ponašanja neprihvatljiv u našoj zemlji. Ne želimo fašizam u Sanderlendu“, stoji u saopštenju fanova Crnih mačaka

 

Paolo Di Kanio

Izabrane vesti

Dolazak Paola Di Kanija na mesto menadžera Sanderlenda bez sumnje je podigao mnogo bure na Ostrvu prvenstveno zbog kontroverznog ponašanja Italijana u prošlosti i njegovih ''fašističkih sklonosti'' .

Povodom toga oglasili su se i navijači Crnih mačaka koji ističu da klub treba da bude daleko ispred politike, ali takođe upozoravaju čelnike Sanderlenda da pripaze na ponašanje Italijana.
“Nema šanse da ćemo mi, kao navijači, tolerisati bilo kakav oblik fašizma u klubu. Sve dok Di Kanio ne bude izražavao svoja politička uverenja moći ćemo da se nosimo s tim“, izjavio je član navijačkog kluba Sten Simson koji poseduje sezonsku kartu skoro 40 godina.

Međutim, Simson je takođe upozorio čelnike kluba da bi Italijan trebalo biti oteran iz kluba ukoliko njegovo ponašanje bude neprimereno.
“Ako menadžer svoja politička uverenja bude isticao dok sedi na klupi, klub bi trebao odmah da reaguje a ga otera jer je takav način ponašanja neprihvatljiv u našoj zemlji. Ne želimo fašizam u Sanderlendu“, stoji u saopštenju navijača koji su se osvrnuli i na odlazak direktora kluba Dejvida Milibanda zbog dolaska Di Kanija:
„Poštujemo njegovu odluku, ali mi kao navijači Sanderlenda smo tu da podržimo novog menadžera“.

Di Kanio je na mestu trenera Crnih mačaka zamenio Martina O'Nila koji je dobio otkaz, posle poraza od Junajteda (1:0), zbog serije loših rezultata.

Priliku da debituje italijanski stručnjak imaće 7. aprila kada njegov tim gostuje Čelsiju u okviru 32. kola Premijer lige.

(Foto: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaPaolo Di KanioPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara