""
""

Ne verujem da je gledao pet minuta i doneo pogrešnu odluku

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.17. | 09:02

„Odigrali dobar meč, posebno u drugom poluvremenu gde smo bili fenomenalni. Treba zadržati te dobre momente, loše ispraviti i to je jedini način da se izdignete iznad situacije“, poručuje Mitrović

Poraz, posebno onaj u poslednjim sekundama boli više od ostalih, a takav je slučaj i sa igračima Crvene zvezde, koji su sinoć stali na korak od velikog podviga protiv slavnog Olimpijakosa u Beogradskoj areni.

Izabrane vesti

Ipak, vremena za preteranu tugu, niti dublju analizu nema, s obzirom da izabranici Dejana Radonjića već danas putu za Barselonu, gde ih sutra od 21 čas očekuje utakmica sa već otpisanim sastavom Jorgasa Barcokasa u Blaugrani.
"Uvek je teško kada izgubite u poslednjoj sekundi, igrali smo dosta dobro u drugom poluvremenu i produžetku. U prvom poluvremnu je bila dosta dobra odbrana, ali napad nije štimao. Posle smo zadržali istu odbranu, proradio je napad, igrali smo jednostavnije nego u prvom poluvremenu i pogodili neke šuteve. Videli ste koliko je Olimpijakos kvalitetna ekipa, ne predaju se, igraju na isti način. Ne menjaju ritam igre i filozofiju. Vratili su se, pogodili jedan šut za produžetak, jedan za pobedu. Teško pada poraz, ali smo uzdignute glave napustili halu“, rekao je kapiten srpskog šampiona Luka Mitrović.

Jorgos Printezis je još jednom pokazao da je igrač koji se nijednog trenutka ne sme ostaviti sam.
"Printezis je čovek koji je rešio ne znam ni ja koliko sve utakmica. Osvojio je Evroligu sa tim poslednjim šutem. Sigurno da je on bio jedna od njihovih glavnih opcija. Mi smo igrali odbranu kao i tokom čitavog meča, nismo se fokusirali na njega, a zapostavili druge. Dobio je mali prostor i pogodio dva teška šuta, šta sad...".

Šta je video Damir Javor? (VIDEO)

Mnogo komentara izazvala je odluka sudije Damira Javora u samoj završnici produžetka.
"Ja stvarno nisam gledao snimak, on je gledao. Stvarno ne verujem da je gledao pet minuta i doneo pogrešnu odluku".

Sada je glavni fokus na Barseloni.
"Još jedan izuzetno težak meč, pokušaćemo da se vratimo i fizički i psihički, da odigramo dobar meč u Barseloni. Primiče se kraj, a uz to se igra i plej-of Jadranske lige, koji nam je u fokusu. Nema mnogo vremena za tugovanje i padanje u neke depresije".

Kapiten Crvene zvezde poručuje da nema potrebe da daje neke određene savete svojim saigračima.
"Šta imam da ih savetujem. To su sve manje-više odrasli ljudi, imamo dosta utakmica iza sebe iako smo mlada ekipa. Znamo šta nam je potrebno da bismo se digli. Ponavljam, mi smo odigrali dobar meč, posebno u drugom poluvremenu gde smo bili fenomenalni. Treba zadržati te dobre momente, loše ispraviti i to je jedini način da se izdignete iznad situacije", zaključuje Mitrović.

Crveno-beli će danas odraditi jedan trening, a već od 18 časova kreću put Barselone.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDamir JavorEvroligaLuka Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara