Pione Sisto
Pione Sisto

Ne zna dečko gde bije: Satima čekao saigrače u Beču, a oni se baškarili u Kopenhagenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 09:25

Šta se desi kad ne čitaš poruke...

Nenadano, reprezentacija Danske je postala apsolutni hit ove reprezentativne pauze, a razlog je bojkot najboljih profesionalaca zbog kojeg je sinoć amaterska ekipa izašla na megdan Slovačkoj u Trnavi i časno izgubila sa 3:0.

Ipak, najluđa priča stiže nam iz Kopenhagena gde je ustanovljeno da je jedan od profesionalaca bio nadomak Bratislave, pošto nije znao da neće igrati. Radi se o napadaču Selte Pioneu Sistu, koji je trabalo da se nađe sa ostalim saigračima iz nacionalnog tima u Beču. Prvobitni plan selektora Agea Hareidea bio je da se svi Danci okupe u prestonici Austrije koja je na 80 kilometara od Bratislave, a koja je izabrana za bazu Danaca.

Izabrane vesti

Ali osim nesrećnog Sista nijedan drugi danski reprezentativac nije se pojavio na zakazanom mestu jer su svi preusmereni u međuvremenu u Kopenhagen da čekaju konačni rasplet situacije. Sisto je posle tog fijaska produžio za Kopenhagen pa na Jutland da poseti roditelje, a potom se vratio u Španiju.
"Dobio sam milion poruka na telefon proteklih dana, ali nisam ih pročitao sve. Evidentno...", priznao je fudbaler Selte.

U Asocijaciji danskih fudbalskih profesionalaca kažu da nisu krivi što im je član zalutao u Austriju.
"Obavestili smo sve reprezentativce, pa i Sista da ne putuju u Beč, već da se pojave u Kopenhagenu. Verovatno je prevideo poruku ili zaboravio na nju", rekao je predstavnik Martin Dons.

Podsetimo, Danci u Ligi nacija takmičenje otvaraju u nedelju uveče protiv Velsa, ali je pitanje u kakvom će se sastavu pojaviti na tom meču. U istoj grupi u Ligi B je još i Republika Irska, a okršaj Ostvrljana u prvom kolu na programu je večeras od 20.45 časova u Kardifu.

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija DanskePione Sisto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara