"Incident u kome bruji cela planeta"
"Incident u kome bruji cela planeta"

Nebeska pravda: Posao iz snova za Sirijca kojeg su šikanirali Mađari (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.09.15. | 12:08

Fudbalski trener Osama Abdul Mohsen doputovao je sa porodicom u Madrid gde mu je Hetafe ponudio posao u omladinskoj školi nakon pakla koji je preživeo

Incident u kome bruji cela planeta

Izbeglica iz Sirije koji je snimljen u trenutku kada ga sa detetom u naručju sapliće mađarska snimateljka tokom incidenata sa tamošnjom policijom na graničnom prelazu sa Srbijom, dobio je ponudu da postane fudbalski trener u Madridu, nakon što je njegova priča obišla svet.

Izabrane vesti

Snimci čoveka koji pada sa detetom u rukama u trenutku dok desetine zemljaka beže pred naletom mađarske policije zapalili su socijalne mreže. Video pokazuje snimateljku jedne privatne mađarske televizije kako sapliće starijeg čoveka, zbog čega je otpuštena, a incident se dogodio prošle nedelje.

Migel Anhel Galan, šef omladinske škole Hetafea iz predgrađa Madrida, kaže da je njegov klub uspostavio kontakt sa ovim čovekom koji je već radio sličan posao u Siriji i da će mu ponuditi posao u svom klubu.
“Došli smo na ideju da pomognemo kolegi treneru”, potvrdio je Galan za radio Kadena Ser.

Niko za sada ni iz Hetafea, a ni iz Gradskog veća Madrida nije zvanično potvrdio ovu informaciju, mada je Galan na svom Tviter profilu napisao da je trener čije je ime Osama Abdul Mohsen doputovao sinoć  Madrid.

Stigao je u Španiju vozom, zajedno sa 18-godišnjim sinom Mohamedom kao i sedmogodišnjim Zajedom, kojeg je nosio u naručju kada ga je policija napala.

Lokalna administracija će uskoro izbeglici iz Sirije obezbediti dom u Madridu, a škola i lokalne vlasti čine sve da im što pre obezbede normalne uslove za život. 

(FOTO: Printskrin)


tagovi

SirijaPrimerameđunarodni fudbalizbegliceHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara