"Nemanja Nedović"
"Nemanja Nedović"

Nedović zaludeo Evropu: Svi kažu - Valensija, a u igri su još Fener, Efes i Laboral Kuća! (ANKETA)

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.11.14. | 17:50

Kako vreme prolazi, red postaje sve duži, a u igri su brojna evropska imena...

Nemanja Nedović

"Čitam: 'Nedović spakovao kofere...' Eee, kamo sreće - gledam ja njih, gledaju oni mene...", rečenica je kojom je Nemanja Nedović srpskoj, evropskoj i svetskoj javnosti jasno stavio do znanja da je vreme za novo poglavlje u njegovoj košarkaškoj karijeri. 

Izabrane vesti

Najjača košarkaška liga sveta je (zasad) završena priča, pošto će eksplozivni bek karijeru nastaviti na Starom kontinentu. Praktično još od momenta kada je Golden Stejt odlučio da sa Nedovićem neće produžiti saradnju na kraju tekuće sezone počele su spekulacije o tome gde bi 23-godišnji reprezentativac mogao da nastavi karijeru. Pre samo nekoliko dana prva u red stala je Valensija koja očajnički traži igrača Nemanjinih kvaliteta, ali prava eksplozija nastala je onog trenutka kada je Nedović raskinuo saradnju s Voriorsima. 

Kako vreme prolazi, red postaje sve duži, a u igri su brojna evropska imena - od Laboral Kuće, preko Anadolu Efesa, do Fenerbahčea, koji je ozbiljno bacio oko na možda i najtraženijeg slobodnog igrača današnjice. 

Međutim, koja će stanica biti naredna u karijeri Nemanje Nedovića?

VALENSIJA se momentalno nametnula kao jedan od najozbiljnijih kandidata, što je apsolutno logično, s obzirom na to da je u deficitu upravo na toj poziciji posle odlaska Dvajta Bajksa. Uz to, Nedović je želja uprave Slepih miševa već nekoliko godina unazad, uklapa se u planove trenera Velimira Perasovića, koji je i sam zagovornik ideje da srpski internacionalac dođe u klub što pre. Uz to, finansijski zahtevi momka rođenog u Novoj Varoši odgovaraju sumi novca koju je klub planirao da izdvoji (spekuliše se o sumi od 700.000 evra). Ono što je najbitnije - Nedović bi imao zagarantovano veliku minutažu, igrao bi u klubu koji još uvek ima šanse da se nađe u TOP 16 fazi Evrolige... Dakle, pun pogodak! 

Prema nezvaničnim informacijama, Nedović bi do kraja dana trebalo da obuče dres Valensije... Ali još uvek ništa nije gotovo.

ANADOLU EFES se, po mišljenju mnogih, nameće kao logično rešenje za Nemanju Nedovića. Razlog? Naravno - Dušan Ivković. Prekaljeni trenerski vuk obožava bivšeg igrača Crvene zvezde i on ga je uveo u reprezentaciju Srbije tokom kvalifikacija za Evrobasket u Sloveniji i od tada je praktično uvek uz Orlove. Nažalost, povrede su ga omele da pruži daleko više, ali svetla budućnost je pred njim. Što se finansijskih detalja tiče, za turskog giganta definitivno ne bi bio problem ni da izdvoji daleko više novca. Iako se čini da je rotacija Efesa prilično popunjena na poziciji organizatora igre i beka, Nedoviću bi jedina prava konkurencija zapravo bili Dontaje Drejper, Furkan Korkmaz i Metju Džening

Takođe, ne smemo zaboraviti činjenicu i da su Nemanja Nedović i Duda Ivković deo agencije BeoBasket, u vlasništvu Miška Ražnatovića, što bi upravi istanbulskog kluba olakšalo posao prilikom pregovora. 

Nemanja Nedović u dresu Golden Stejta

LABORAL KUĆA je takođe ozbiljno zagrizao za srpskog beka, ali u ovom trenutku ima možda i najmanje šanse da kompletira angažman. Sama mogućnost da bi Nedović mogao da dođe u Vitoriju raspalila je maštu navijača, koji su društvene mreže zatrpali raznoraznim pozitivnim komentarima. U prvi plan se stavlja moguća saradnja Tomasa Ertela i reprezentativca Srbije, koja bi mogla da bude pun pogodak za obojicu. Francuz je jedan od najboljih plejmejkera Evrope, vrstan asistent, ali i šuter, dok Nedović poseduje fantastične atletske sposobnosti, sjajan prvi korak, brzinu, šut, prodor... Dakle, sve što treba da bi se stvorio jedan bombastični tandem, koji bi Baske mogao daleko da odvede. Uz pomoć iskusnog Saše Vujačića, trener Marko Krespi imao bi na raspolaganju možda i najraznovrsniju kombinaciju niskih igrača u Evropi. 

Međutim, pitanje je koliko bi Laboral Kuća mogla da isprati visoke prohteve po pitanju mesečnih primanja, s obzirom na to da je klub u velikoj krizi već godinama.

Željko Obradović

FENERBAHČE je već započeo pregovore s Nemanjinim agentom, ali je i dalje veliko pitanje koliko je odlazak u žuto-crni deo Istanbula realna opcija. Prvenstveno zbog činjenice da Željko Obradović na poziciji „jedinice” i „dvojke” već ima supertalentovanog Kenana Sipahija, Rikija Hikmana, Endrjua Gaudloka, Meliha Mahmutoglua, potom i Bogdana Bogdanovića, ali i Nemanju Bjelicu, koji je klasičan univerzalac. Dakle, pitanje je da li bi eventualni angažman Nemanje Nedovića sa sobom povukao i neke veće rotacije u rosteru ili eventualne raskide ugovora, ali očigledno je da popularni Žoc vidi nešto što košarkaški kritičari možda i ne vide. Ali zdrava konkurencija uvek je rađala velike igrače...

Iz ovog ugla gledano, Nemanja Nedović bi u saradnji sa Ivkovićem Obradovićem ostvario možda i najveći napredak u karijeri, Valensija bi srpskom beku ponudila najveću minutažu, ali i Laboral Kuća ima svojih kvaliteta. Nemanja će morati da donese mudru odluku, jer bi sledeći angažman mogao da bude možda i presudni u daljoj karijeri...

Šta vi mislite - koji je sledeći klub Nemanje Nedovića? Koja sredina bi bila idealna za njegov dalji razvoj? Učestvujte u našoj anketi, a potom i svoje mišljenje ostavite u komentarima ispod teksta.

(FOTO: Action Images, Star Sport)


tagovi

Anadolu EfesEvroligaFenerbahče BekoKK ValensijaLaboral KućaNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara