""
""

NEIZVESNOST U PIONIRU: “Iks“ na poluvremenu najavljuje ludnicu do kraja!

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.06.13. | 19:57

Posle prvih 20 minuta Partizan je pokazao veću želju, bolju organizaciju napada, veću kreativnost, dok su crveno-beli ponovo u meč ušli stegnuto, ali je povremena "pospanost" domaćina održavala Zvezdu u igri

Iako smo u prvih 20 minuta treće utakmice finalne serije plej-ofa videli prilično izjednačenu igru (bar u rezultatskom smislu), bolji utisak je ostavio Partizan, koji se nalazi vrlo blizu toga da overi 12. uzastopnu titulu šampiona države. Izabranici Duška Vujoševića igrali su sa dosta samopouzdanja, više želje, kreativnosti, dok su košarkaši Crvene zvezde i u ovaj meč ušli stegnuto, bez prave organizacije napada, ali su poeni Rakočevića, Lazića i Subotića držali crveno-bele u igri - 39:39.
-------------------------------------------------------
Startna petorka: Vesterman, Milosavljević, Lučić, Lovernj, Musli
Startna petorka: Nelson, Rakočević, Simonović, Subotić, Savović
-------------------------------------------------------
Za razliku od prethodnih mečeva, oba tima su jako započela meč, ali ponovo je nekako sigurnije i bolje delovao Partizan. Zvezda je trojkom Subotića došla do prednosti rezultatom 5:2, ali je onda serija 6:0 sve to neutralisala, a poene su postigli Gagić, Lovernj i Lučić.

Marko Simonović je već u prva tri minuta napravio dva faula, što je svakako bio hendikep za tim Dejana Radonjića, a 26-godišnjeg šutera zamenio je Branko Lazić. Iako je Partizan novim poenima Lučića stigao do prednosti 10:7, na drugoj strani je reagovao Boris Savović, koji je odlično “okrenuo“ Lovernja i ubacio dva poena uz faul, plus dodatno bacanje, za novo izjednačenje.

Izabrane vesti

Crno-beli su pokušali da već u ranoj fazi utakmice stignu do značajnije prednosti, Musli i Milosavljević su bili precizni za dva poena, ali je Lazić novom trojkom smanjio rezultat na 15:14 četiri minuta pre kraja prve deonice.

S obzirom na vrlo lošu organizaciju napada u prethodnih nekoliko minuta, Dejan Radonjić je reagovao ubacivanjem Skota i Radivojevića, koji su zamenili indisponiranog Rakočevića i Nelsona, što nije donelo željenu promenu u igri. Prvo je Skot promašio zicer, da bi Radivojević posle prodora promašio koš “za kilometar“. A posle te katastrofalno organizovane akcije usledila je prva erupcija oduševljenja na tribinama, pošto je Lovernj efektnim zakucavanjem zapalio Grobare (20:15).

Do kraja četvrtine Lazić je uspeo da ubaci još jednu trojku i tako smanji prednost rivala, ali su Lovernj i Gordić bili efikasni, pa je Partizan na kraju prvih deset minuta vodio rezultatom 24:20.

Kod domaćina Lovernj je ubacio šest poena, Lučić i Milosavljević po četiri, a na drugoj strani Subotić je postigao sedam poena, Lazić poen manje, a Savović pet.

Već u prva dva minuta Partizan je sa pet vezanih poena kapitena Lučića stigao do prve “ozbiljnije“ prednosti, kada je rezultat bio 29:23, a crveno-beli i dalje nisu mogli da organizuju napad po svom ukusu. 

Zvezda je u narednih nekoliko minuta uspela da konsoliduje redove i stignu do izjednačenja (34:34), za šta je najviše zaslužni Nelson i Rakočević, koji su se konačno probudili i zaigrali. Momenat koji je "preokrenuo" stvari dogodio se kada je, polovinom četvrtine Bogdan Bogdanović zaradio nameran faul, a kapiten crveno-belih bio precizan oba puta.

Usledio je period igre bez postignutih poena, sve do minut i po pre kraja prvog poluvremena, kada je Branko Lazić napravio nameran faul nad Lučićem, a kapiten crno-belih uspeo je da iskoristi samo jedno bacanje (35:34).

Gotovo do samog kraja druge deonice rezultat je bio nerešen, a onda je prvo Lučić ubacio dva bacanja, da bi u poslednjem napadu Rakočević uzvratio, i na veliki odmor otišlo pri rezultatu 39:39.

Lučić je u prvih 20 minuta ubacio 14 poena, Lovernj je dodao šest, a na drugoj strani Rakočević je postigao 11, a Subotić sedam.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Branko LazićFK Crvena zvezdaDejan RadonjićDragan MilosavljevićDuško VujoševićKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaška SuperligaFK Partizanplej-ofSrbijaVladimir LučićŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara