""
""

Nemac koji ne voli Vidića sudi Srbija – Hrvatska

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.13. | 11:23

Feliks Brih će deliti pravdu u duelu na Marakani. Specijalne mere obezbeđenja

Nemac će deliti pravdu Srbima i Hrvatima u dugo čekanom duelu na Marakani u kvalifikacijama za SP 2014. godine u Brazilu. FIFA je odredila Feliksa Briha za glavnog sudiju na utakmici Orlova i Vatrenih.  Delegat utakmice Srbija - Hrvatska biće Georg Pangl iz Austrije, a komesar za bezbednost Holanđanin Viljemus van Re. Rad sudija kontrolisaće posmatrač Jap Ujlenberg, takođe iz Holandije. Pomoćne sudije su Nemci Mark Boršč i Stefan Lup, kao i četvrti arbitar Florijan Mejer.

Izabrane vesti

Feliks Brih važi za jednog najboljih evropskih sudija i do sada nije imao mnogo kontroverznih odluka u karijeri. Međutim, imao je dve odluke koje su podigle mnogo prašine. Prva je bila u sezoni Bundeslige 2010/11 kada je na meču Kelna i Kajzersaluterna isključio Jusufa Muhameda posle 87 sekundi igre i tako postao sudija sa najbrže pokazanim crvenim kartonom u istoriji nemačkog šampipnata.

Druga sporna odluka je bilo isključenje Nemanje Vidića godinu dana kasnije u duelu Lige šampiona između Mančester Junajteda i Ocelula iz Galacija. Tada je na pravdi boga isključio Vidića iako njegov start nije bio ni za žuti karton, što je izazvalo i veliki bes Aleksa Fergusona. Sudio je i onaj meč Barselone i Čelsija na Nou Kampu u polufinalu Lige šampiona kada je Kataloncima skoro poklonio penal, koji Mesi ipak nije realizovao. 

Zbog činjenice da je FSS pod specijalnim monitoringom svetske i evropske "kuće fudbala", nadležni u FIFA su odlučili da za predstojeću utakmicu delegiraju i specijalnog posmatrača, Kristofa Baumana koordinatora u kabinetu generalnog sekretara ove organizacije.
“Iz tog razloga, FSS još jednom apeluje na navijače da ovom prilikom svi zajedno pošaljemo fudbalskoj Evropi i svetu najlepšu sliku iz našeg glavnog grada. Poštujući principe fer-pleja, protivnika i svih aktera igre pokažimo da smo dobri domaćini i organizatori velikih utakmica”, navodi se u saopštenju FŠ.

Utakmica Srbija - Hrvatska igra se 6. septembra na stadionu Crvene zvezde u Beogradu. FIFA je odredila i zvaničnike utakmice Vels - Srbija koja će biti odigrana 10. septembra u Kardifu.  Glavni sudija biće Šimon Marčinjak iz Poljske, a pomagaće mu zemljaci Pavel Sokolnički i Tomaš Liskijevič, dok će četvrti arbitar biti Pavel Račkovski, takođe iz Poljske.

(FOTO: Action images)


tagovi

Feliks BrihHrvatskareprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara