"Kristijan Fuhs"
"Kristijan Fuhs"

Neobičan transfer: Defanzivac Lestera ide u NFL

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.16. | 18:21

Kristijan Fuhs najavio da će posle fudbalske karijere postati kiker u američkom fudbalu

Kristijan Fuhs

Defanzivac Lestera Kristijan Fuhs želi da postane NFL igrač jednog dana kada se oprosti od aktivnog igranja fudbala.

Izabrane vesti

Iskusni 29-godišnji Austrijanac, koji je prošlog leta stigao u redove lidera Premijer lige kao slobodan igrač iz Šalkea, otkrio je da može da pogodi takozvani fildgol sa čak 65 jardi (odnosno 60 metara).
“Ambicija mi je da postanem kiker u američkom fudbalu. Ozbiljno, samo ako mi to budu omogućili i generalni menadžeri u NFL ligi. Ukoliko žele u svom timu fudbalera, veoma sam raspoložen da im se priključim. Znam da mogu da pogodim šut sa 60 ili 65 jardi, pa ćemo videti. Snovi mogu da se ostvare, a ako ih ne sanjate, nećete ih mikada ni ostvariti”, istakao je Fuhs.

Transfer u NFL biće samo lagana selidba za Fuksa čija porodica živi na Menhetnu u Njujorku. Njegova supruga je bila zaposlena u jednoj američkoj kompaniji, a trenutno je šef Njujork fudbalske akademije koju je pokrenuo fudbaler Lisica.
“Podorica mi je u Njujorku, tamo su mi supruga i dvoje dece. Nije lako biti razdvojen od njih jer sam po prirodi porodičan čovek kojem je potrebna podrška najmilijih, pa mi jeste teško. Ali, zato razmišljam o životu posle završetka fudbalske karijere kada ću verovatno otići u Ameriku i biti s porodicom. Jednostavno, želim da radim nešto i u penziji, ne mogu samo da ležim na kauču”, zaključio je Fuhs

Zanimljivo, Austrijanac već ima NFL iskustvo. Naime, Lester je podržao Karolina Panterse pre Superbola, a Fuhs je čak tokom januara bio i jedan od fudbalera Lisica koji je trenirao zajedno sa ovim timom.

Fuhs ima iskustvo

(FOTO: Action Images, Screenshot)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

 

tagovi

Premijer ligaNFL ligaLester SitiKristijan FuhsKarolina PantersEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara