""
""

Neočekivani heroj D`Ambrozio porodio Interovu pobedu, boli glava zbog Ikardija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 22:52

Inter novom pobedom nastavio trku za Ligu šampiona, ali nije sve tako idealno

Nije bilo minimalcem kao u većini slučlajeva ove sezone, ali je bilo tesno i sa mnogo muke. Dugo je Inter porađao pobedu nad Bolonjom, da bi tek u drugom poluvremenu posle dva skoka Danila D'Ambrozija iscedio trijumf od 2:1.

Izabrane vesti

Desni bek Intera koji nije bio standardan u dosadašnjem delu sezone je bio apsolutni junak pobede nad Bolonjom koja Inter ostavlja u trci za Ligu šampiona. D'Ambrozio je bio najzaslužniji za oba gola. Prvi je namestio, a drugi dao posle gotovo identičnih situacija. Na sve to je uspeo da spasi dva čista gola. Prvi put u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0, a drugi put u finišu meča kada je Bolonja krenula u ofanzivu. Situacija u taboru Nerazura se popravlja posle perioda krize i trećom pobedom u poslednja četiri meča, trka sa Romom i Fiorentinom je opet otvorena.

Inter je bio bolji u prvom poluvremenu i imao nekoliko dobrih šansi posle pokušaja Edera, Ljajića., Mirande... Bolonja je muški parirala Nerazurima i imala svoje šanse. Otkako je Donadoni došao na klupu, ovo je potpuno drugi tim.

I ko zna šta bi bilo da Danilo D'Ambrozio nije otišao pred gol Bolonje posle kornera za Inter. Prvo je u 72. minutu bio najviši u skoku kada je glavom poslao loptu pred praznu mrežu gde je Perišiću ostao lakši deo posla da gurne loptu u gol. Samo četiri minuta kasnije, opet su korner i D'Amborzio bili kobni po Bolonju. Ovoga puta desnom beku domaćih nije bila potrebna ničija pomoć i udarcem glavom je spratio loptu u mrežu. Uspela je Bolonja da smanji u finišu meča preko Brijence i zabrine domaće navijače, ali je Inter izdržao.

Sladak ukus pobede bi mogao da pokvari Mauro Ikardi. Kapiten Intera je morao u 10. minutu da napusti teren zbog povrede kolena koja uopšte nije izgledala naivno. Čekaju se detaljniji lekarski pregledi, ali Interisti strepe zbog Ikardijevog kolena. Ni gosti nisu prošli neoštećeni. Ubrzo posle Ikardija, zbog povrede je morao da izađe i Bolonjin najbolji napadač Matija Destro.

SERIJA A - 29. KOLO

Petak:
Juventus - Sasuolo 1:0 (0:0)
/Dibala 36/

Subota: 
Empoli - Sampdorija 1:1
/Laurini 82 - Kvaljarela 41/

Inter - Bolonja 2:1 (0:0)
/Perišić 72, D'Ambrozio 76 - Brijenca 90/

Nedelja:

12.30 Kjevo - Milan
15.00 Karpi - Frozinone
15.00 Fiorentina - Verona
15.00 Đenova - Torino
15.00 Udineze - Roma
20.45 Lacio - Atalanta
20.45 Palermo - Napoli

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMauro IkardiItalijaInterEvropaDanilo D'AmbrozioBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara