"PAPIS SISE"
"PAPIS SISE"

Nepobedivi al’ zamalo, Arsenal je ipak nedostižan, murinjovska pobeda Njukasla zaustavila plavu mašinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.12.14. | 15:57

Ponovo je zanimljivo u Premijer ligi, Čelsijev prvi poraz u sezoni

PAPIS SISESent Džejms Park ostaje neosvojiva tvrđava za Plavce. Čelsi je doživeo treći uzastopni neuspeh na gostovanju u Njukaslu – 2:1 (0:0)

Nije dugo trajao san Čelsija o nepobedivosti. Ipak je ostrvska javnost prerano nakačila Plavcima taj teret, a niz ne da nije potrajao magičnih 38, već se zaustavio na „samo” 14 utakmica bez poraza.

Izabrane vesti

Njukasl je dobio Plavce na murinjovski način, baš onako kako Portugalac godinama dobija velike utakmice. Svrake su stale u blok na svojih 35 metara i formirali zid ispred svog gola, te su kontrama kaznili Čelsi i naneli mu prvi poraz u sezoni.

Prvo poluvreme je proteklo relativno mirno sa par ozbiljnih šansi za Čelsi, koje nisu uspeli da iskoriste Vilijan i Oskar.

Nije se nastavilo najbolje po domaće. Već u 46. minutu, golman Eliot je morao da napusti igru zbog povrede, a zamenio ga je Alnvik.

I kada niko nije očekivao, u jeku možda najžešćeg pritiska Čelsija, pukla je polukontra svraki, koju spretno završio Papis Sise za 1:0 u 58. minutu utakmice. Murinjo je reagovao, pa baš onako kako Murinjo reaguje – radikalno i odlučno. Trostrukom izmenom istumbao je tim u nadi da će osveženje doneti bolju igru, međutim, u tome nije uspeo. Njukasl je ostao prikovan u defanzivi, ne dozvoljavajući Fabregasu, Oskaru i Azaru da „oslobode” svoju kreativnost.

Igrao se 79. minut kada je Čelsiju presudila opet polukontra Njukasla i opet Papis Sise. Nije dugo trebalo Svrakama da naprave glupost i ugroze pobedu. Divljački start Stivena Tejlora u 82. minutu bio je dovoljan za crveni (drugi žuti) karton, te su domaći ostali sa igračem manje.

Drogba samo minut kasnije postiže gol glavom posle prekida sa desne strane, i najavljuje paklenih 20 minuta na Sent Džejmsu. Ređale su se prilike ispred gola Njukasla kao na traci, Kosta, Teri, Ivanović, ali lopta nikako nije htela u gol. Ovo je bio jedan od onih dana, kada šta god da se desi, jednostavno nema rešenja.

Čelsijev niz je prekinut, Siti ima priliku da se pobedom približi na samo tri boda, a Žoze Murinjo, kao da mu je drago što će konačno prestati priče o nepobedivosti, sa osmehom je ispratio poraz svog tima i neobično miran otišao sa stadiona.

Premijer liga 15. kolo:

Subota:

Njukasl - Čelsi 2:1 (0:0)
/Sise 58, 78 - Drogba 82/

16.00 Hal - VBA
16.00 Liverpul - Sanderlend
16.00 KPR - Barnli
16.00 Stouk - Arsenal
16.00 Totenhem - Kristal Palas
18.30 Mančester Siti - Everton

Nedelja:

14.30 Vest Hem - Svonsi
17.00 Aston Vila - Lester

Ponedeljak:

21.00 Sautempton - Mančester Junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDidije DrogbaEngleskaPapis SisePremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara