""
""

Neporaženi Bugari i uzdrmani Francuzi

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.17. | 11:43

Trikolori još nisu osigurali prvo mesto u grupi i sasvim sigurno će najozbiljnije pristupiti ovom duelu

U susretu pretposlednjeg kola evropskih kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2018. u okviru Grupe A imamo jednog velikog favorita. Francuska, inače lider s bodom više od Švedske, gostuje u Bugarskoj selekciji koja je trenutno na četvrtom mestu i ima pet bodova zaostatka. Njihov prvi duel u Parizu u potpunosti je protekao u znaku domaćih fudbalera, koji su na kraju i slavili ubedljivo (4:1).

Izabrane vesti

Bugari su jedna od retkih selekcija koja u ovim kvalifikacijama još nije izgubila nijedan bod na svom terenu, pa su tako posle autsajdera Luksemburga, u Sofiji redom padali Belorusija, Holandija i Švedska. S druge strane, izabranici selektora Hubčeva su na dosadašnja četiri gostovanja upisali isto toliko poraza, zbog čega u ovom trenutku imaju samo teoretske šanse da dohvate barem drugo mesto koje vodi u baraž. Doduše, za tako nešto im trebaju i kiksevi Šveđana i Holanđana u poslednja dva kola, što je zaista teško očekivati, baš kao i njihov trijumf u ovom duelu s Francuzima. Trikolori još nisu osigurali prvo mesto u grupi i sasvim sigurno će najozbiljnije pristupiti ovom duelu s Bugarima, koji će biti lišeni usluga golmana Stojanova i Ilijeva, štopera Terzijeva, veznjaka Djakova i Milanova, kao i napadača Toneva.

Francuzima naruku ide i to što Šveđani u poslednjem kolu gostuju Holandiji, koji se takođe još bore za baraž, ali Trikolori ne bi smeli da rizikuju uprkos tome što je atmosfera u taboru sasvim sigurno uzdrmana pošto su u prošlom kolu u domaćem okršaju s autsajderom Luksemburgom odigrali samo 0:0. Upravo zbog toga je i selektor Dešan najavio nekoliko izmena u startnoj postavi, a za koju inače zbog povreda ne konkurišu defanzivci Koščijelni, Mendi i Kurzava, ali i veznjak Pogba.

GRUPA A - 8. KOLO

Subota
18.00: (1,03) Švedska (13,00) Luksemburg (30,00)
20.45: (14,00) Belorusija (6,75) Holandija (1,20)
20.45: (16,00) Bugarska (7,50) Francuska (1,17)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Evropakvalifikacije za sp 2018sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara