Nevešov projektil nokautirao Liverpul - nisu pomogli ni Salah, ni Firmino (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.01.19. | 22:35

Vulverhempton se plasirao u četvrto kolo FA kupa

Vučiji čopor ponovo je izujedao Liverpul. Vulverhempton se plasirao u četvrto kolo engleskog FA kupa pošto je na svom stadionu savladao Redse sa 2:1  u vrlo uzbudljivoj utakmici.

To je drugi put zaredom da Vukovi u januaru izbacuju Liverpul iz FA kupa, pošto se isto desilo i pre dve godine.

Izabrane vesti

Večeras je trener Jirgen Klop na teren stadiona Molino izveo kombinovan sastav, a u startnoj postavi, recimo, nije bilo ni Mohameda Salaha, ni Roberta Firmina. I to mu se obilo o glavu, pa je Liverpul doživeo drugi poraz zaredom, posle neuspeha u duelu sa Mančester Sitijem u Premijer ligi.

Na sve to u šesto minutu se povredio Dejan Lovren, pa je priliku da zaigra dobio 16-godišnji Holanđanin Ki Jana Huver.

Bila je ovo tvrda utakmica, bez previše šansi, ali je delovalo da su Vulvsi svežiji i da, jednostavno, viže žele da pobede.

Epitet junaka domaćih navijača poneo je mladi portugalski vezista Ruben Neveš koji je u 55. minutu poslao projektil sa više od 20 metara u donji levi ugao gola Simona Minjolea.

Tek u 70. minutu ušli su Salah i Firmino, zapretili u nekoliko navrata, ali se ispostavilo da je već bilo kasno. Odbrana domaće ekipe je odradila dobar posao i Vulvsi su zasluženo prošli u dalju fazu takmičenja.

Da bi ovo zaisto moglo da bude lepo veče za domaću ekipu najavio je Raul Himenez u koji je u 38. minutu sjajnim udarcem završio kontranapad po desnoj strani.

Jasno je bilo posle toga da će Liverpul jače da pritisne rivala i takav pristup doneo mu je u izjednačujući pogodak koji je dao Divok Origi u 51. minutu, posle dodavanja Džejmsa Milnera.

Foto: Reuters


tagovi

FA kupRuben Neves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara