"Pitsburg Pingvini"
"Pitsburg Pingvini"

NHL: Pingvini ''preleteli'' Tampu, Kojoti ''očerupali'' Patke

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.03.13. | 09:58

Furioznom igrom u poslednjoj trećini Pitsburg savladao Tampu Bej sa 4.3 i udaljio je od plej-ofa. Boljim izvođenjem penala Finiks u derbiju Zapada slavio protiv Anahajma

Pitsburg Pingvini

Zahvaljujući odlično odigranoj poslednjoj deonici Pitsburg Pingvini su uspeli da savladaju Tampa Bej kod kuće rezultatom 4:3. Jedan od najzaslužnijih za pobedu Pingvina jeste Evgeni Malkin koji je uspeo da postigne pogodak i asistira Džejmsu Nilu koji je pogodio za pobedu.

Izabrane vesti

Stiven Stamkos je sa dva pogotka bio najraspoloženiji igrač Tampe koja je sve dalje od plej-ofa. Pingvini su ovom pobedom zadržali drugu poziciju na tabeli Istoka, odmah iza Montreala koji ima dva boda više.

Dosta uzbuđenja viđeno je u susretu između Finiksa i Anahajma u kojem su Kojoti uspeli da savladaju Patke sa 5:4 posle boljeg izvođenja penala. Ovo je druga pobeda Finiksa nakon penala u poslednjih 48 sati. Ekman-Larson je u petoj seriji uspeo da savlada Džonasa Hilera koji je zabeležio ukupno 36 odbrana dok je Majk Smit zaustavio šut Bobija Rajana za važnu pobedu Finiksa koji se trenutno nalazi na četvrtom mestu zapadne konferencije. Anahajm je ostao drugi iza fenomenalnog Čikaga koji je ubedljivo prvi.

 

NHL – rezultati:
Toronto – Nju Džersi 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Pitsburg – Tampa Bej 4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
Finiks – Anahajm 5:4 (0:1, 2:1, 2.2, 0:0, pen: 2:1)
Los Anđeles – Nešvil 5:1 (0:0, 1:0, 4:1)

(Foto: Action Images)


tagovi

Anahajm DaksFiniks KojotsPitsburg PingvinsTampa Bej Lajtning

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara