NHL se vraća u avgustu?

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.04.20. | 09:59

Severna Dakota kao moguće mesto održavanja svih mečeva

Iako se epidemija virusa korona u SAD tek rasplamsala privreda je stala i gubici se eksponencijalno iz dana u dan uvećavaju. A u najvećoj ekonomiji sveta tako nešto ne sme dugo da se dešava, već se odmah traže rešenja. U suštini, onako kako bi svi trebalo da reaguju, pa i ovi naši sportski radnici koji su se ućutali otkako su krenuli problemi.

Za razliku od njih, čelni ljudi najvećih profesionalnih liga “preko Atlantika” redovno održavaju video-sastanke i traže rešenja. Ne čekajući da im ih neko “odozgo” donese. Tako je juče MLB izneo predlog da sezona krene od sredine maja i da se se mečevi održavaju samo na jednom stadionu u Arizoni, dok god je potrebno.

Izabrane vesti

NHL predlaže slična rešenja, pa se tako razmišlja o nastavku šampionata prekinutog pre četiri sedmice takođe na jednoj lokaciji, u Severnoj Dakoti! Drugo rešenje je da se sezona završi za zelenim stolom i da se na miru organizuje plej-of, moguće isto na jednom, sigurnom mestu. Naravno, bez gledalaca.

Trenutno je aktuelna priča da će se sezona nastaviti početkom avgusta, a da je liga već zatražila od timova da obezbede ledene dvorane tokom letnjih meseci. Cilj da se liga nekako ponovo pokrene, a ko to među prvima uradi, može da računa na ogromnu zaradu zbog manjka sportske ponude.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara