""
""

Nije fudbal za svakoga, pogotovo ne za golmana sa Novog Zelanda: Svetsko prvenstvo klubova počelo katastrofalnim greškama (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.12.15. | 15:12

Hirošima na svom terenu lako izašla na kraj sa Oklandom

Lak posao za Hirošimu na početku 12. Prvenstva sveta za klubove. Prvak Japana je bez većih problema izašao na kraj sa Oklandom i rezultatom 2:0 plasirao se u četvrtfinale, gde ga čeka duel sa afričkim predstavnikom, TP Mazembe iz Konga.

Pred 19.421 navijače na stadionu u Jokohami, fudbaleri Hirošime su prošli dalje zahvaljujući podršci s tribina, očiglednoj razlici u kvalitetu  i katastrofalnim greškama golmana Jakoba Spunlija. Čuvar mreže najboljeg tima Okeanije užasno je reagovao kod oba gola, najpre u devetom minutu kad nije ukrotio loptu posle šuta sa 20 metara čime je omogućio Minagavi da lako pogodi cilj, a onda i u 70. kad ga je Šiotani prevario udarcem „ispod ruke“.

Izabrane vesti

Za Oukland je 90 minuta na poziciji štopera igrao srpski defanzivac Marko Đorđević, bivši fudbaler Napretka i Jagodine.

Ovom pobedom Hirošima se plasirala u glavni deo žreba i naredni rival će joj biti šampion Afrike, TP Mazembe, na čijoj klupi, u svojstvu pomoćnog trenera sedi Srbin Zlatko Krmpotić.

Drugi četvrtfinalni par čine meksička Amerika i kineski Guangdžou Evergrande. Oba meča na programu su u subotu.

Bolji iz duela Hirošima - Mazembe će u polufinalu na megdan River Plati, dok će pobedni susreta Amerika - Guangdžou izaći na crtu Barseloni, naredne srede.

Finale Svetskog prvenstva za klupove je u nedelju 20. decembra od 11.30 časova po srednjoevropskom vremenu u Jokohami.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Ouklend SitiNovi Zelandmeđunarodni fudbalJapanHirošimafifa svetsko prvenstvo klubovaFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara