""
""

Nije lepršavo, ali je šampionski! Bajern se vratio na vrh Bundeslige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.16. | 22:23

Prvak slavio u Majncu golovima Levandovskog (dva puta) i Robena sa 3:1 i stavio Lajpcig pod pritisak

Zanimljiva trka se vodi na čelu Bundeslige, a uvodni meč 13. kola doneo nam je povratak šampiona Bajerna na sam vrh. Doduše, možda se već sutra uveče Lajpcig vrati na čelo, ako pobedi Šalke, ali minhenski tim je večeras ispunio plan. Nije igrao ni lepo, ni efikasno, ali je uspeo da slavi i to posle preokreta - 3:1 (2:1).

Izabrane vesti

Po ko zna koji put Bavarci su loše otvorili meč, a već u četvrtom minutu usledio je šok. Manuel Nojer nije mogao ništa posle sjajne kontre koju je Džon Kordoba krunisao golom, prvim posle čak šest utakmica, kada je majstorski pogodio mrežu Bavaraca. Bio je to trenutak koji je naterao Bajern da se uozbilji, Ančeloti se smrknuo na klupi, a nije mu bilo drago jer je njegov tim jeftino primio gol.

Ipak, nije radost domaćina trajala dugo. Posle samo nekoliko minuta i sjajne kontre, koja je, ruku na srce, usledila i posle nedosuđenog prekršaja za Majnc pred golom Bajerna, Roben je sjajno proigrao Levbandovskog, a Poljak rutinski matirao golmana Losla i postigao prvi gol posle tri utakmice posta.

LevanGOLski je dakle skinuo maler u Majncu večeras, ali Tomas Miler nije. Opet je zvezda Bajerna imala nekoliko prilika da prekine užasan post (ne sećamo se kada je poslednji put pogodio) koji ga prati kao neko prokletstvo, ali se nije snašao pred golom Majnca. Lepo je istina namestio gol Robenu, koji je glavom pogodio u 21. minutu i doneo preokret i vođstvo Bajernu.

Bio je to trenutak koji je prelomio meč u korist Bavaraca. Jasno je bilo posle toga da će Bajern iskontrolisati ovaj meč, da neće dozvoliti iznenađenje kao što je bio slučaj u martu kada je Majnc slavio usred Minhena istim rezultatom. Mogao je Bajern do odlkaska na pauzu da postigne još neki gol, ali se Miler i Riberi nisu snašli pred golom Majnca.

U nastavku je Bajern igrao taktički. Nije žurio Ančelotijev tim da postigne i treći gol već je smirivao situaciju i strpljivo stigao do overe još jednom majstorijom Levandovskog. Sjajno je Poljak nanišanio iz slobodnog udarca u poslednjm minutu, majstorski plasirao loptu pored Losla i  devetim golom stavio tačknu na devetu pobedu u prvenstvu.

Nisu Bavarci oduševili, ali dolaskom Italijana na klupu to je bilo nekako i očekivano, jer su njima ove sezone najvažniji samo rezultati i sakupljanje bodova. Večeras su taj plan odradili majstorski...

BUNDESLIGA – 13. KOLO

Petak
Majnc – Bajern 1:3 (1:2)
/Kordoba 4 - Levandovski 8, 90, Roben 21/

Subota
15.30 Leverkuzen – Frajburg
15.30 Dortmund – Menhengladbah
15.30 Hofenhajm – Keln
15.30 Verder – Ingolštat
15.30 Volfzburg – Herta
18.30 Lajpcig – Šalke

Nedelja
15.30 Darmštat – Hamburger
17.30 Augzburg – Ajntraht

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenDžon KordobaKarlo AnćelotiNemackaRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara