"Gabi"
"Gabi"

Nije sve u parama, ima nešto i u odnosu Gabija i Atletika

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.16. | 10:39

Iskusni 32-godišnji kapiten dobio ponudu da ostane na Kalderonu do 2018. godine

Gabi

Gabi je odigrao 90 minuta protiv Viljareala. Gabi je odigrao 90 minuta protiv PSV-a. Gabi je odigrao 90 minuta na derbiju, jedva da je imao 15 minuta odmora tokom utakmice sa Realom. Gabi je prošlog vikenda odigrao 90 minuta na Mestalji… Gabi ima 32 godine, u julu će napuniti jednu više, ali na terenu deluje kao da je tek počeo da igra. Nalazi se u sjajnoj formi, kapiten je Jorgandžija i neko ko vuče ovaj tim napred. Univerzalac, čovek zadatka, zahvalan igrač.

Izabrane vesti

Znamo da je tokom zime vezista Atletika odbio miliionsku ponudu iz Kine, zparavo čak 7.000.000 evra po sezoni, pare koje ni u snu ne može da dobije na "Visente Kalderonu". U Madridu igra za duplo manje novca (oko 3.700.000), ali je njegov odnos sa klubom je takav da pare nisu više važne. Važna je forma i uzajamno poštovanje, a čak i u veteranskim godinama, Gabi je jedan od najboljih fudbalera u Simeoneovom timu.

Zato je dobio nagradu, produženje ugovora, koji mu ističe u junu 2017. za još godinu dana. Partije kapitena bile su dovoljna preporuka prepredenom Argentincu da objasni upravi koji mu je igrač potreban kako bi Atletiko ostao u vrhu španskog i evropskog fudbala, pa će Gabi i dalje dirigovati na sredini terena Čolovog genijalnog orkestra. 

Pretpostavlja se da njegovi agenti neće imati problema da se dogovore sa klupskim čelnicima i da će Gabi barem još dve godine ostati simbol “radničkog” fudbala, koji forsiraju Jorgandžije, a koji je pobrao simpatije ljubitelja ove igre. Plan je da pod njegovim nadzorom još malo stasaju Kraneviter i Saul, koji bi u dogledno vreme trabalo da ga naslede na sredini.

Nema šta, potez Atletika za pohvalu, pogotovo kada vidimo kako se neki drugi klubovi odnose prema legendama, kao na primer Čelsi prema Džonu Teriju

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraGabiDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara