Tomas Tuhel
Tomas Tuhel

Nikad manji budžet: PSŽ može da potroši samo 24.000.000 evra u januaru! U opticaju pojačanja iz Premijer lige

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.11.18. | 11:53

Koliko je realno da se Fabinjo vrati u Francusku i hoće li prodaje dvojice igrača otključati klauzulu za Votfordovog veznjaka?

Poznat kao klub koji troši šakom i kapom, Pari Sen Žermen je godinama ulagao ogromne sume u jačanje tima, međutim, striktni propisi UEFA doveli su to toga da prvak Francuske mora da prištedi u predstojećem prelaznom roku. Le Parizijen uverava da će uprava predvođena Naserom Al Kelaifijem dostaviti budžet treneru Tomasu Tuhelu od svega 24.000.000 evra za eventulane nove potpise.

Caka je u tome da su Sveci godinama trošili više nego što su zarađivali, zbog čega moraju da poštuju pravila finansijskog fer-pleja. To će im suziti manevarski prstor ove zime, nemački trener sigurno nije srećan zbog toga pošto letos klub nije uspeo da mu dovede centralnog veznog, a realno, za novac koji se sad pominje neće moći da računa na vrhunski kvalitet. Kako sam kaže, potreban mu je...
U opasnosti smo ako uvek da igramo sa Adrijenom Rabioom i Markom Veratijem. Potreban nam je treći fudbaler svetske klase na centrlanom delu terena. Prosto, neophodan“, jadikuje Tomas Tuhel, kome uprava letos nije dovela Engola Kantea (ostao u Čelsiju), Aksela Vicela (završio u Borusiji iz Dortmunda) ili Artura Vidala (prešao u Barselonu), a pravila se gluva i na zahtev da se od Bajerna otkupi Renato Sančes.

Izabrane vesti

Na udaru je zbog toga bio sportski direktor Antero Enrike, posebno što su i Vicel i Vidal koštali Milionere (20.000.000) i Katalonce (18.000.000) manje novca od onog kojim sad barata Tuhel, pa mora da smišlja alternativne načine da, eventualno, poveća budžet. Jedna od opcija su prodaje Lasana Dijare, s obzirom da je nekadašnji igrač Marselja odigrao samo tri ligaške utakmice pod vođstvom novog trenera ili Hesea Rodrigeza (nijednu), međutim, za njih ne može da se dobije neki veliki novac koji bi uz dodatak obećanog značio dolazak vrhunskog veziste. Sem ukoliko PSŽ ne proda i Julijana Drakslera i time otvori prostor za kupovinu igrača od više desetina miliona evra.

Fabinjo i Dukure

A dve su opcije koje bi Tuhel voleo na Parku prinčeva. Navodno su već preduzeti koraci na realizaciji tog posla. Prva želja trenera je Abdulaj Dukure iz Votforda, igra fantastično na Vikaridž roudu, početkom avgusta je produžio ugovor, jedan je od oslonaca ekipe, ali Englezi za njega traže 45.000.000 evra na ime obeštećenja. Tu sumu Pari Sen Žermen nema trentno na raspolaganju, međutim, mogao bi ili da pregovorima spusti cenu ili da prodajom Hesea i(li) Dijare zaradi dovoljno kako bi ispratio potraživanja Votforda.

Osim 25-godišnjeg Dukurea, drugi fudbaler koji se Tuhelu dopada je Fabinjo iz Liverpula. Brazilac je letos prešao na Enfild iz Monaka, tek u poslednje vreme je Jirgen Klop počeo da mu daje šansu, međutim, ne toliko zbog toga što se dobro snašao, već pre svega usled povreda Nabija Keite, Džejmsa Milnera i Džordana Hendersona. Problem sa nekadašnjim prvotimcem Monaka je, između ostalog, jezička barijera, još nije savladao engleski, teže od očekivanog se uklapa u sistem Crvenih i tu situaciju pokušaće da iskoristi PSŽ. Možda za početak u vidu pozajmice, s obzirom da je Fabinjo ugovorom vezan za Liverpul do juna 2023.

FOTO: Reuters


tagovi

Tomas TuhelAbdulaj DukureFabinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara