"Nikolae Stančiju"
"Nikolae Stančiju"

Nikolae Stančiju - desetka kakvu su Rumuni čekali (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.03.16. | 20:59

Vezista Steaue sjajnim golom doneo minimalac protiv Litvanije

Nikolae StančijuFrancuzi, Albanci i Švajcarci dobili su zadatak: saznati sve što se može o momku pod imenom Nikolae Stančiju. Jer upravo je 22-godišnji ofanzivni vezni Steaue najopasnije oružje Rumunije, iako je tek zakoračio u seniorski nacionalni tim. Nije mu, međutim, dugo trebalo da postigne prvenac u reprezentaciji, pošto je u susretu sa Litvanijom pogodio za 1:0 u prijateljskoj utakmici u Đurđuu.

Vezista koji je ove sezone postigao devet i namestio još šest golova u rumunskom prvenstvu odavno je uostalom promovisan u najvećeg talenta Rumunije. Još dok je kao tinejdžer igrao za Unireu Alba Juliju pratili su ga Breša, Seltik, Hofenhajm i Štutgart u kome je čak Stančiju bio i na probi, ali se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja. Ostao je u Rumuniji, prvo potpisao za Vasluj, marta 2013. godine stigao u Steauu za 740.000 evra, a Điđi Bekali je odmah Nikolaevu slobodu uslovio zahtevom na 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sada se najviše piše o interesovanju italijanskih velikana Intera i Milana, ali oni nude svega 4.000.000 evra. Bekali je snizio prohteve, sada bi bio zadovoljan i sa 10.000.000 evra. Tvrdi da bi, pod uslovom da Steaua stigne do Lige šampiona, komotno mogao da traži i 25.000.000 ili 30.000.000. Možda i da preteruje, ali protiv Litvanije Stančiju je zaista prikazao kvalitetan fudbal.

Kruna je stigla u 65. minutu. Deluje da puca od samopouzdanja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rumunijareprezentacija RumunijeNikolae Stančijumeđunarodni fudbalLitvanijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara