"Detalj sa meča na Voždovcu"
"Detalj sa meča na Voždovcu"

Nišlije ne daju treće mesto Partizanu! Lučanci lete na krilima Bojovića, Napredak popio Ždrepčevu krv

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 20:56

Detalj sa meča na Voždovcu

U senci "derbija jeseni" na Marakani između Crvene zvezde i Vojvodine odigrani su svi preostali mečevi 10. kola. Strelci su dremali u prvom poluvremenu, ali zato kada su se u nastavku probudili, videli smo nekoliko zanimljivih rezultata, mahom minimalaca - 1:0.

Izabrane vesti

U malom derbiju sredine tabele Napredak je savladao Spartak sa 1:0, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Vladimir Jovović u 55. minutu. Fudbaler rodom iz Crne Gore, koji je ovog leta stigao pod Bagdalu na pozajmicu iz Crvene zvezde, postigao je prvenac u dresu Čarapana na svom trećem nastupu za novi klub, vredan tri velika boda za tim Dragana Ivanovića.

U derbiju „južne pruge“ na Čairu Radnički je uspeo da slomi otpor Radnika iz Surdulice i novom pobedom (šestom u sezoni) prestigne Partizan na trećem mestu na tabeli. Bilo je samo 1:0 za Nišlije i to zahvaljujući pogotku Milana Pavkova u 75. minutu. Istina, domaćinima je pomogla i brojčana prednost, jer su gosti od 65. minuta igrali sa igračem manje posle isključenja Gojkovića.

U komšijskom derbiju kraj Morave, Borac i Javor su podelili bodove (1:1) posle zanimljivog drugog poluvremena. Poveli su gosti preko veterana Ivana Cvetkovića u 55. minutu, ali je bod Zebrama doneo defanzivac Stefan Drašković u 76. Mladost je u Lučanima minimlanim rezultatom (1:0) porazila Bačku, a strelac gola odluke bio je nekadašnji internacionalac Milan Bojović, sredinom prvog poluvremena. Ovom pobedom (trećom u nizu) Lučanci su nastavili sa probojem ka vrhu, pa su trenutno peti sa bodom manje od četvrtoplasiranog Partizana.

U uvodnom meču današnjeg programa Voždovac se dugo mučio na svom stadionu protiv Novog Pazara, ali je na kraju ipak slavio sa 2:0 i osvojio sva tri boda. Zmajevi su do četvrtog trijumfa u Superligi na svom stadionu stigli golovima u samom finišu i slavili su teže nego što se očekivalo.

Dugo se mreže nisu tresle na čuvenom stadionu na krovu tržnog centra, a kada su već gledaoci pomislili da će tako ostati demantovao ih je Jovan Stojanović. I to sa dva pogotka, prvim u 82, a drugim u 89. minutu. Sasvim dovoljno za pobedu Voždovčana i problem više za Pazarce koje je opet sa klupe predvodio privremeni trener Izet Ljajić.

SUPERLIGA – 10. KOLO

Petak:
Rad - Čukarički 1:1 (1:0)
/Maraš 13 - Fofana 54/

Nedelja:
Voždovac - Novi Pazar 2:0 (0:0)
/Stojanović 82, 89/

Metalac – Partizan 0:1 (0:0)
/Leonardo 61/

Napredak - Spartak Ždrepčeva krv 1:0 (0:0)
/Jovović 55/

Borac - Javor Matis 1:1 (0:0)
/Drašković 76 - Cvetković 54/

Crvena zvezda – Vojvodina4:1 (1:1)
/Ruiz 11, Donald 58, Plavšić 63, Srnić 90 – Malbašić 43/ 

Mladost – Bačka 1:0 (1:0)
/Bojović 26/

Radnički Niš – Radnik 1:0 (0:0)
/Pavkov 75/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir JovovićSuperligaSrbijaRadnikRadnički NišNapredak KruševacMilan BojovićJavorEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara