Tom Brejdi
Tom Brejdi

Nju Inglandu gori pod nogama, Pitsburg ruši omražene Rejvense, San Francisko u nokdaunu

Vreme čitanja: 5min | ned. 30.09.18. | 14:20

Posle dva poraza u nizu upaljen alarm u redovima Petriotsa, a stiže zahuktali, neporaženi Majami. Probuđeni Antonio „Tač“ Braun i Stilersi žele da se iskupe na Hajnc fildu posle poraza na premijeri od Kanzasa. Tenesi muče povrede obojice kvoterbekova

Po ko zna koji put u NFL-u se priča o kraju dinastije Nju Inglanda, o padu Toma Brejdija i Bila Beličika. Posle startne pobede na Foksborou protiv Hjustona, Petriotsi su doživeli dva uzastopna poraza na gostovanjima, od Džeksonvila na Floridi i Detroita. Alarm je upaljen. Neuspesi su pojačani očajnom igrom i anarhijom na terenu. Vicešampion je trenutno bez glave i repa. Napad ne može da se prepozna, dok je odbrana i ove godine bušna kao švajcarski sir. Podatak da je Brejdi protekle nedelje tek tri minuta pre kraja prvog poluvremena imao prvi daun na meču govori da nekada moćni napad ne može da se prepozna. Odlasci startera od prošle godine, risivera Denija Amendole (Majami) i Brendona Kuksa (Los Anđeles Remsi), suspenzija Džulijana Edelmana, uticali su da je i legendarni as izgubio kompas, da još traži pravu formu i mete u napadu.

Najdominantniji igrač lige, tajt end Rob Gronkovski nije u formi, a i muče ga povrede, zbog koji je pred svaki meč ove sezone bio pod znakom pitanja. Sada Petriotsi nemaju izbora, moraju da pobede divizijskog rivala Majamija, koji je neočekivano dobro počeo sezonu sa tri trijumfa i zapretio Nju Inglandu na istoku AFC-a. Domaćin ima mnogo problema sa povredama, pogotovo u odbrani, dok će gosti da stignu u Boston bez vođe odbrane, defanzivnog enda Vilijam Hejsa, koji je posle starta nad Derekom Karom prošle nedelje protiv Ouklenda pokidao ligamente kolena i za njega je sezona završena. Biće to veliki hendikep za Dolfinse, ne samo u ovo meču nego u nastavku sezone jer se radi o prvom „pes rašeru“ tima. Nju Ingland je u krizi, ali je tradicija apsolutno na strani domaćina. Majami više od 10 godina nije pobedio divizijskog rivala na njegovom terenu.

Izabrane vesti

Drugi veliki derbi ostavljen je za udarni termin „preko bare“, odnosno u ponedeljak ujutru u 02.20 po našem vremenu, kada se na Hajnc fildu sastaju ljuti divizijski rivali sa severa AFC-a Pitsburg i Balitmor. Poslednjih godina ovo je postalo najžešće rivalstvo u NFL-a, a blago je reći da se ne vole. Stilersi su očajno počeli sezonu, bez pobede u prva dva kola, ali su u utorak pobedili na Floridri Tampu i malo smirili uzavrele duhove u Pensilvaniji. Raning bek Lejvion Bel se i dalje ne pojavljuje na treninzima zbog sukoba sa upravom kluba oko novog ugovora, pa je jasno da će Pitsburg ove sezone da bude lišen usluga najboljeg trkača lige.

Protiv Bakanirsa se probudio Antonio "Tač" Braun, koji je konačno pokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim risiverom lige. Još samo da se probudi katastrofalna odbrana Pitsburga, koja po pravilu prima veliki broj poena. Baltimor igra promenljivo. Sa četom Džona Harboua nikada se ne zna. Očekuje se meč sa mnogo poena, a ulogu favorita ima domaćin. Pitsburg je dobio tri poslednja duela protiv ljutog rivala, a ljubiteljima NFL-a ostalo je u sećanju poslednje odmeravanje snaga odva dva tima, kada je Pitsburg čudesnim hvatanjem i pružanjem ruke u end zonu Braun doneo trijumf Čeličnima – 39:38.

Od početka sezone, Atlanta ima mnogo problema sa povredama startera. Posebno je desetkovana odbrana, ali i napad Falkonsa neće biti u najjačem sastavu jer se raning bek Divonta Frimen još nije oporavio od povrede. S druge strane i Sinsinati dolazi u Džordžiju, na velelepni Mercedes dom gde će se narednog februara igrati 53. Superboul, bez prvog trkača Džoea Miksona, koji je povredio koleno. Takođe, prva zvezda Bengalsa Ej Džej Grin vuče povredu, ali se očekuje da bude u timu. Domaćin je blagi favorit. San Francisko već sada može da digne ruke od sezone jer se prošlog vikenda teško povredio kvoterbek Džimi Garopulo. Za popularnog „Džmija Džija“ sezona je završena. Neće igrati ni najveće pojačanje ove sezone Ričard Šerman, kornerbek koji je stigao iz Sijetla, pa Fortinajnersi nemaju šta da traže u Los Anđelesu protiv Čardžersa.

Najplaćeniji igrač američkog fudbala Aron Rodžers (godišnja plata 33.500.000 dolara) i dalje ima povredu kolena, ali će i ovaj put „magični“ da stisne zube i predvodi Grin Bej na Lembo fildu protiv probuđenog Bafala, koji je prošle nedelje ponizio Minesotu, jednog od favorita za Superboul. Lišon Mekoj, raning bek Bilsa, pod znakom je pitanja za ovaj duel gde su Pekersi apsolutni favoriti.

Sijetl ide na noge očajnoj Arizoni, koja je promenila kvoterbeka već posle tri kola (sva tri poraza). Neubedljivog Sema Bredforda zamenio je ruki iz prve runde drafta Džoš Rozen. Sihoksi će biti jači za risivera Daga Boldvina koji se vraća u tim posle meča pauze zbog povrede. Tenesi ima odličan učinak od dve pobede, ali Tajtense muče kvoterbekovi. Naime, obojica, Markus Mariota i Blejn Gebert su roviti i pitanje je ko će od njih na megdan šampionu Filadelfiji. Situacija kod Iglsa se popravlja kada je reč o povredama. Džej Adžaji, prvi trkač tima, se oporavio, dok bi prvi put u sezoni trebalo da zaigra prvi risiver franšize Alšon Džefri.

Kvoterbek Tampe Džejmis Vinston se vratio u tim posle suspenzije, ali je pitanje da li će odmah u vatru pošto je njegova zamena Rajan Ficpatrik bila sjajna na startu sezone. Navijači Bakanirsa traže da „Fic Medžik“ i dalje baca, ali pitanje je šta na to kaže trener Dirk Keter. Jedan od zanimljivijih duela igraće se na Met lajf stadionu u Njujorku gde probuđeni Džajantsi dočekuju jednog od kandidata za titulu, Nju Orleans Sejntse, koje predvodi fantastični Dru Bris. Vremešni kvoterbek je prošle nedelje u Atlanti istrčao dva tačdauna i to u 39. godini i pokazao da nije još za penziju. Ouklend sa novim trenerom Džonom Gruden u „Crnoj rupi“ juri prvu pobedu protiv u šampionatu protiv ove sezone odličnog Klivlenda.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:00 9501 NFL Atlanta - Cincinnati ki 1 1,60
Ned 19:00 9507 NFL New England - Miami h 1 (-6.5) 1,85
Ned 22:05 9510 NFL Oakland - Cleveland ki 1 1,70
Pon 02:20 9513 NFL Pittsburgh - Baltimore ki 1 1,70
Ukupna kvota8,55

NFL – 4. VIKEND

Petak
Los Anđeles Rems – Minesota 38:31

Nedelja
19.00: (1,60) Atlanta (14,0) Sinsinati (2,55)
19.00: (1,70) Čikago (13,0) Tampa Bej (2,40)
19.00: (1,70) Dalas (13,0) Detroit (2,40)
19.00: (1,20) Grin Bej (15,0) Bafalo (5,40)
19.00: (2,15) Indijanapolis (13,0) Hjuston (1,85)
19.00: (1,30) Džeksonvil (15,0) Njujork Džets (4,00)
19.00: (1,40) Nju Ingland (14,0) Majami (3,35)
19.00: (2,40) Tenesi (13,0) Filadelfija (1,70)
22.05: (2,55) Arizona (14,0) Sijetl (1,60)
22.05: (1,70) Ouklend (13,0) Klivlend (2,40)
22.25: (1,20) Los Anđeles Čardžers (15,0) San Francisko (5,40)
22.25: (2,55) Njujork Džajants (14,0) Nju Orleans (1,60)

Ponedeljak
02.20: (1,70) Pitsburg (13,0) Baltimor (2,40)

Utorak
02.15: (2,55) Denver (14,0) Kanzas (1,60)

*** kvote su podložne promenama


Foto: Action Images


tagovi

NFLsportsko klađenjeTom BrejdiNju Ingland PetriotsPitsburg StilersBaltimor RejvensSan Francisko FortinajnersTenesi Tajtans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara