""
""

Nonsens na kvadrat! Disciplinac izbacio Smederevo iz lige, FSS ga vratio!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.17. | 10:34

Kažu, to je interes srpskog fudbala...

Disciplinski sudija Fudbalskog regiona Zapadne Srbije - Zoran Janković pre oko mesec dana izbacio je iz lige Smederevo i Mihajlovac zbog nameštanja rezultata, ali Fudbalski savez Srbije odlučio je da se opristi greh Oklopnicima i vrati ih u Srpsku ligu - Zapad, piše Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Podsetimo, prema prvobitnoj odluci disciplinaca ta dva kluba trebalo je da igraju u petoj ligi od naredne sezone. Smederevcima je ipak nameštanje oprošteno, dok kazna za Mihajlovac ostaje na snazi. 

Odbor za hitna pitanja FSS obrazložio je ovu, u najmanju ruku čudnu odluku, podvukavši da se radi o "interesu srpskog fudbala", pritom očigledno ne vodeći mnogo računa o tome kakvu poruku šalje. Tako bi komotno mogao da se izvuče zaključak da je nameštanje dozvoljeno, ako je u interesu srpskog fudbala! 

Totalni nonsens. 

Da ne pominjemo dvostruke aršine i činjenicu da je Mihajlovac pušten niz vodu iako je u spornoj utakmici 24. kola pobedio Smederevo?! Dakle, Smederevci su se sklanjali i malo su više krivi... Ako to uopšte može da se meri. Za one koji nisu upućeni u celu priču pomenimo da Smederevo i Mihajlovac vode dva brata - Dejan i Goran Lukić -  i nije prvi put da se ovi klubovi dovode u vezu s nameštaljkama. 

U svakom slučaju, od naredne sezone Srpska liga - Zapad brojaće 17 umesto 16 ekipa. Zbog "povratnika" Smedereva. Ako je za utehu, bar nisu dirali klub koji je regularno obezbedio ulazak u viši rang uz zone.   


tagovi

Prva liga SrbijeSmederevoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara