"Brit Asombalonga"
"Brit Asombalonga"

Notingem pravi tim za povratak u Premijer ligu: Šumari platili 7.000.000 evra za napadača iz treće lige! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.08.14. | 14:40

Brit Asombalonga predvodiće napad Šumara u Čempionšipu

Brit AsombalongaNeverovatnih 5,5 miliona funti, odnosno nešto manje od 7 miliona evra, potrošio je Notingem Forest na dovođenje napadača koji je do sada igrao u trećoj engleskoj ligi. Nekadašnji dvostruki evropski prvak nije štedeo novac kako bi osigurao usluge 21-godišnjeg napadača Brita Asombalonga, koji je u prošloj sezoni za Piterboro u svim takmičenjima postigao 33 gola, odnosno 23 pogotka u Ligi 1, koji su mu bili dovoljni da zauzme drugo mesto na listi strelaca.

Međutim, kako njegov tim nije izborio plasman u Čempionšip, tako je i Asombalonga odlučio da promeni srednu. Spominjalo se kako je čak i nekoliko premierligaških klubova zainteresovano za njega, ali se na kraju odlučio za Notingem.

Izabrane vesti

Šumari su ovim transferom srušili svoj dosadašnji rekord što se tiče plaćanja obeštećenja. Do sada su najviše platili Pjera van Hojdonka, kada su ga doveli iz Seltika za 4,5 miliona funti. S druge strane, Piterboro je za godinu dana zaradio četiri miliona funti za ovog igrača

Prošle godine su Votfordu za Asombalonga platili 1,5 miliona funti. Inače, ovaj 21-godišnjak je rodom iz Kinšase, ali se već sa osam meseci preselio u Englesku. Do sada je odbijao da nastupi za mladu englesku reprezentaciju, ali još nije igrao ni za Kongo.

Asombalonga nije jedino pojačanje Notingema. Iz kluba su objavili kako će se ekipi Stjujarta Pirsa priključiti 24-godišnji engleski krilni napadač Majkl Antonio. On je do sada igrao za Šefild Venzdej koji će na ime obeštećenja dobiti 1,6 miliona funti.

Da u Notingemu ne bi beležili transfere samo u rubrici 'dolasci' pobrinuo se 27-godišnji napadač Išmael Miler koji je raskinuo ugovor sa Šumarima i dogovorio jednogodišnju saradnju s Blekpulom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Notingem ForestEvropaEngleskaČempionšipBrit Asombalonga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara