Novi biser među napadačima: Lion, Ajaks, Porto i Benfika žele 19-godišnjaka od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 13:01

Pita se Gent

Novo ime je iskočilo ove sezone na radaru velikih klubova. Prema današnjim infromacijama iz raznih evropskih medija, Lion, Ajaks, Benfika i Porto su zainteresovani za kanadskog napadača Džonatana Dejvida iz Genta koji ima samo 19 godina i eksplodirao je ove sezone.

Gent za Dejvida traži 20.000.000 evra i većina zainteresovanih klubova je voljna da plati tu sumu. Veruju da je Dejvid veliki talenat čija cena će rasti kada zaigra u jačoj ligi i klubu.

Izabrane vesti

Dejvid, koji sutra puni 20 godina, došao je u Gent pre dve godine kanadske Otave. Rođen je u Njujorku, ali je odrastao na Haitiju odakle je kao šestogodišnjak emigirirao sa roditeljima u Kanadu. Tamo je počeo da se bavi fudbalom i prošao je sve mlađe selekcije Kanade. Opazila ga je skauting služba Genta i kada je napunio 18 godina, potpisao je profesionalni ugovor sa popualrnim Bizonima.

Odmah se izborio za mesto u timu i prošle sezone je na 33 prvenstvena meča postigao 12 golova iako je u većini mečeva ulazio kao džoker sa klupe. Ove szeone je zablistao punim sjajem, postao starter i na 19 utakmica u belgijskom šampionatu je dao devet golova.

Tako je i skrenuo pažnju velikih klubova...

Lion deluje kao najzagrejaniji. Francuski klub hitno traži napadača posle povrede Memfisa Depaja i zbog rizika da Musa Dembele ove zime pojača nekih od velikih engleskih klubova. Do sada su se kao želje Liona pominjali Toko Ekambi i Čukvueze iz Viljareala, Pjontek iz Milana, Šomurodov iz Rostova i Hvang iz Salcburga. Ali većina njih je preskupa za Lion jer koštaju oko 30.000.000 evra i traže visoke ugovore, dok Čukvueze i Šomurodov ipak nisu garant da će odmah biti prava rešenja u napadu. Dejvidova cena je manja, a i mlađi je. Ajaks, Porto i Benfika takođe budno motre na Dejvida i čekaju šansu da počenu pregovore.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara